Тенис легенда: Джокович е "трето колело" в компанията на Федерер и Надал

от в 11:36 на 18.01.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович без съмнение е един от най-успешните играчи в историята на тениса. Сърбинът е спечелил 17 титли от Големия шлем, 36 Мастърс трофея,а освен това е бил водач в световната ранглиста повече от 300 седмици, като е на път да счупи абсолютния рекорд на Роджър Федерер в най-скоро време. Въпреки всички тези постижения на Ноле, то той никога не се е славел с огромна фен база и хората масово застават на страната на Федерер и Надал, когато те се изправят срещу балканеца.

Опит да обясни този феномен направи американската тенис легенда Тод Мартин. Самият бивш играч е бил част от треньорския щаб на Джокера, а ето какво каза Мартин по въпроса:

"Тенисът не е справедлив спорт и в това се крие неговата красота. Новак по никакъв начин не отстъпва на големите си съперници, ако се вгледаме в неговите постижения. За съжаление, той винаги ще остане "трето колело" в очите на публиката, но това съвсем не е така в тенис естество. Работили сме заедно и знам колко е силен ментално. Буквално има способността да премине дори през стена, за да спечели даден двубой. Той не винаги съумява да се концентрира в пълна степен, само че става почти непобедим, когато го стори. Джокович е такъв боец, че може да измъква постоянно двубои, в които е много далеч от най-доброто си ниво" - допълни неговият бивш наставник.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис легенда: Джокович е "трето колело" в компанията на Федерер и Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | тод мартин

Коментари





Следвайте ни в Facebook