Тенис легенда: Федерер трябва да промени стила си, за да остане конкурентен

от в 11:29 на 27.01.2021
Калоян Соколов

Анабел Крофт е бивша членка на световния топ 30 и може да се похвали с дългогодишен стаж в коментаторската професия, където се утвърждава като една от най-добрите в занаята. Наскоро британката коментира завръщането на Роджър Федерер и нейните очаквания по въпроса, а ето какво точно сподели Крофт:

"Завръщането след такава травма е много трудно, което ме навежда на мисълта, че може да видим нещо ново от него Той е имал достатъчно време да обмисли стратегията си за сезона, като винаги е бил много умен по отношение на своите тренировки и избора си на турнири, така че няма да се изненадам, ако се е съсредоточил към усъвършенстването на един стил, който да бъде изграден от агресия и желанието точката да приключи възможно най-скоро. Роджър задължително трябва да избягва дългите битки, за да запази нужните сили да се бори за големите трофеи.

Федерер е атакуващ тенисист по природа и винаги се е опитвал да печели бързо своите мачове, но сега очаквам това да бъде дори още по-ярко изразено и той да излиза напред при първа възможност, а защо не дори да използва приома ретур-мрежа?" - допълни своите предположения Крофт.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис легенда: Федерер трябва да промени стила си, за да остане конкурентен Калоян Соколов
Теми:  
atp | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook