Тенис легенда защити Джокович: Новак заслужава да има огромна фен база

от в 19:54 на 26.01.2021
Мирела Николова

Американската легенда Джим Къриър е едно от най-разпознаваемите имена сред тенис обществеността. Той е най-младият играч, достигнал до финала на всичките 4 турнира от Големия Шлем, макар да е само на 22 години и 11 месеца. Със своите 4 титли от "Мейджър" надпревари, както и с изкачването си на върха на ранглистата в края на миналия век Къриър заслужено е включен в Международната зала на славата през 2005 г. Роденият във Флорида сега се изявява като тенис анализатор за авторитетни медии и не пропусна да вземе отношение и по придобилия внушителни размери казус относно предложенията на Новак Джокович за облекчаване на положението на карантинираните тенисисти в Мелбърн.

Сърбинът притежава множество фенове по целия свят, но винаги е бил обект на повече критики в сравнение с големите си съперници Роджър Федерер и Рафаел Надал. Според Къриър това се дължи именно на факта, че звездата на Ноле изгрява точно когато Маестрото и Матадора са на върха, а феновете по това време вече са били утвърдили подкрепата си към един от двамата титани.

"Той е чувствителен към общественото мнение", започна Къриър. "Старае се чрез дейността си извън корта да привлече публиката на своя страна, но истината е, че той е постигнал толкова много като тенисист, че би трябвало без никакви усилия да има огромна фен база. Проблемът при него е моментът, в който се повява на световната тенис сцена - точно тогава се състоят едни от най-запомнящите се сблъсъци на историческото съперничество между Федерер и Надал, а Ноле се оказва "черната овца" в очите на почитателите на когото и да било от двамата."

Американецът също така отдели време да защити Джокович от критиките, които понесе в последната седмица:

"Новак се постара да се застъпи за своите колеги в Мелбърн. Той постъпи като един истински лидер, но намеренията му бяха погрешно разбрани от обществото и медиите. Надявам се австралийската публика да му даде поне още един шанс."

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис легенда защити Джокович: Новак заслужава да има огромна фен база Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook