Тенис магия в 2 части: Минаващите удари, с които Григор обърна втория сет срещу Джокович (видео)

от в 11:25 на 15.05.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров може да загуби вчерашния си двубой срещу Новак Джокович в Рим, но определено може да е доволен от начина, по който игра в заключителните минути от втория сет, който в крайна сметка спечели. Българинът просто не можеше да сбърка топка и остави световния номер едно без никакви шансове, печелейки четири последователни гейма, както и 14 от последните 16 точки в частта.

Ключова роля за този частичен обрат пък имаха два фамозни минаващи удара от ракетата на родния ни представител, които той изпълни в движение и можем да кажем, че до голяма степен е превърнал в своя запазена марка. Първото подобно отиграване дойде в осмия гейм, когато Джокович сервираше в опит да поведе с 5:3, но Григор го остави на място, след като изпълни съвършен форхенд пасингшот по правата и рибрейкът беше факт много скоро.

Димитров пък нямаше нужда от много време, за да демонстрира отново майсторството си при подобни изпълнения, правейки същото от бекхенда си, като този път позицията беше много по-трудна, защото сърбинът беше изтласкал нашия сънародник извън пределите на корта, само че Григор прояви своя изумителен талант и обърна нещата в своя полза с едно леко движение на китката.

Самата точка беше от изключително значение, тъй като осигури на бившия номер три сетбол, а той нямаше намерение да изпуска момента и се възползва веднага от възможността си, ала оттам насетне световният номер едно пое изцяло контрола над мача и до изненада не се стигна, но все пак можем да се насладим на тези два впечатляващи уинъра в изпълнение най-добрия български тенисист.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис магия в 2 части: Минаващите удари, с които Григор обърна втория сет срещу Джокович (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook