Тенис мастърклас: Колинс разгроми бившата номер едно Азаренка и е полуфиналистка в Рим!

от в 22:09 на 15.05.2024
Елеонора Александрова

Даниел Колинс е последната полуфиналистка в Рим. Американката, която в момента играе най-добрия си тенис в кариерата, се класира за първи път в толкова напреднал етап на клей в кариерата си, а днес тя надви убедително ветеранката и бивша номер едно Виктория Азаренка с 6:4 6:3, като така световната номер 15 оформи сблъсък с Арина Сабаленка във финалната четворка.

Срещата започна обещаващо за беларуската тенисистка, която още в първия гейм реализира пробив. Съдейки по грешките на Колинс и постоянството на 2-кратната шампионка от Шлема в този момент, сетът се развиваше изцяло в полза на тенисистката от Минск. Въпреки това, бившата номер 7 изглеждаше мотивирана да обърне играта в своя полза и вдигайки темпото си на игра, съумя да постигне целта си, като спечели четири поредни гейма. Преднината, която Колинс си осигури, бе достатъчно голяма, за да се поздрави с триумф в откриващата част.

Втората част започна ударно за световната номер 15, която наложи убийствено темпо и превъзхождаше Азаренка във всеки един аспект, а при 4:1 бе близо до това да увеличи разликата на два пробива. Точно тогава играта ѝ претърпя лек спад, от който ветеранката се възползва и бе близо до това да изравни резултата в геймовете, ала Колинс показа достатъчно здрави нерви, за да затвори мача в два сета и така с 6:3 да продължи кампанията си без загубен сет.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенис мастърклас: Колинс разгроми бившата номер едно Азаренка и е полуфиналистка в Рим! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | виктория азаренка | Даниел Колинс | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook