Тенис мастърклас: Джокович не остави шансове на Вавринка и е 1/8-финалист на Уимбълдън!

от в 00:38 на 08.07.2023
Мирела Николова

В миналото Новак Джокович и Стан Вавринка са имали множество оспорвани сблъсъци, но днешният им далеч не бе сред тях, след като 23-кратният носител на трофеи от Шлема изнесе истински тенис рецитал на швейцареца и се поздрави с категоричен успех в последователни части. Сърбинът изигра най-силния си двубой в турнира до момента и след 2 часа и 9 минути игра оформи крайното 6:3 6:1 7:6(5), за да намери място на своя 15-и осминафинал на "свещената трева", където ще се изправи срещу Хуберт Хуркач.

Световният №2 установи доминация още от самото начало на срещата благодарение на изключително прецизното насочване на ударите си, които освен това прелитаха ниско над мрежата и допълнително отнемаха от времето за реакция на Вавринка. Джокович умишлено вкарваше опонента си в продължителни разигравания, в които 38-годишният швейцарец не успяваше да издържи на високото темпо и неизменно допускаше неточност. С този си подход рекордьорът по титли от Големия шлем реализира пробив в средата на сета, с помощта на който поведе с 5:2, и не след дълго подпечата успеха си в откриващата част.

С настъпването на втория сет швейцарецът продължаваше да не може да се противопостави на именития си съперник, който бе безпогрешен както от дъното на корта, така и в близост до мрежата. Вавринка бе напълно изоставен от първото си подаване, което непрекъснато биваше експлоатирано от тенисиста, притежаващ най-добър ретур в света. Ноле не се колебаеше да ускори топката при посрещане, като по този начин отнемаше инициативата от сервиращия и без затруднения завършваше разиграванията в своя полза. Уинърите от ракетата на фаворита не спираха да се множат и съвсем скоро той излезе напред с 4:0, след което трети пробив в седмия гейм го доближи само на сет от крайния успех.

Сърбинът не понижи нивото си на игра и в третия сет, но в представянето на Вавринка се забелязваше значителна промяна, тъй като той започна все по-често да предприема атаки, пласирайки ударите си дълбоко в противниковата половина и принуждавайки опонента да се отбранява. Световният №88 значително стабилизира и началния си удар, с което държеше сърбина далеч от възможности за пробив и така развръзката бе доведена до тайбрек. Там обаче седемкратният шампион в турнира отново бе непоклатим, докато Стан допусна серия от грешки в края, които подпомогнаха Ноле в това да затвори срещата в последователни части.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис мастърклас: Джокович не остави шансове на Вавринка и е 1/8-финалист на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | Стан Вавринка | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook