Тенис мастърклас: Григор профуча през Бублик и е във финалната осмица на Мастърса в Париж!

от в 13:18 на 02.11.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров изигра нов много силен двубой на Мастърса в Париж и се класира безпроблемно за 1/4-финалната фаза в Париж. Българинът не остави никакви съмнение в превъзходството си срещу Александър Бублик и взе реванш за поражението, което му беше нанесено от казахстанеца на турнира в Марсилия - 6:2 6:2. Първата ни ракета се нуждаеше само от 66 минути прекарано време на корта, за да продължи към финалната осмица, където го очаква сблъсък с един измежду Хуберт Хуркач и Франсиско Серундоло, от които не е допускал загуба в своята кариера.

Началото беше мечтано за Григор, който проби още в първия сервис гейм на шампиона от Антверп, който пресилваше всеки един свой удар и сякаш изглеждаше незаинтересован от събитията на корта. Двойните грешки също се явяваха сериозен проблем за Бублик, а всичко това позволи на Димитров да реализира втори пореден брейк, откъсвайки се напред с 3:0.

Изведнъж световният номер 33 започна да показва много по-разнообразна игра и изкара родния ни представител за момент извън баланс. Казахстанецът атакуваше мрежата при всяка една удобна възможност и спечели следващите 11 от 15 точки, за да върне един от пробивите си изоставане.

Радостта на по-нискоранкирания играч обаче се отказа кратка, защото бившият полуфиналист превключи на абсолютно безпогрешен режим и не загуби нито гейм повече до края на откриващата част.

Втората част стартира далеч по-успешно за Бублик, който имаше ранен брейкбол, само че пропусна бекхенд по правата и Григор съумя да спаси подаването си. Постепенно българинът отново започна да вкарва своя съперник в продължителни размени и казахстанецът допускаше множество грешки. Логично, то скоро нашият сънародник се сдоби с точка за пробив и я реализира чрез уверен смач, за да поведе с 3:2.

Шампионът в Антверп пък изглеждаше тотално демотивирани и потроши своята ракета, а оттам насетне не спечели нито гейм повече и победата на първата ни ракета беше факт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис мастърклас: Григор профуча през Бублик и е във финалната осмица на Мастърса в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | бгтенис | григор димитров | мастърс 1000 | париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook