Тенис приказката няма край: Свитолина подчини световната №9 и е сред последните 8 на РГ!

от в 19:32 на 04.06.2023
Мартин Петков

Елина Свитолина просто не може да бъде спряна в последните седмици и след титлата си в Страсбург младата майка вече е част от финалната осмица на Ролан Гарос. Украинката през днешния ден ни направи свидетели на нов спектакъл със свое участие в Париж и се наложи в последователни сетове над миналогодишната полуфиналистка в състезанието Дария Касаткина, поваляйки я с крайното 6:4 7:6(5), за да запише седмия си успех от също толкова мачове срещу деветата поставена. По този начин бронзовата олимпийска медалистка, която се намира в серия от девет поредни победи, ще спори за място в полуфиналите на Откритото първенство на Франция с една измежду Арина Сабаленка и Слоун Стивънс.

Свитолина имаше летящ старт на двубоя, след като умело осуетяваше атаките на рускинята, която в старанието си да се придържа към агресивния си стил допускаше умопомрачителен брой грешки, които ѝ костваха прескъпо, докато световната номер 192 излезе напред с два пробива аванс. Впоследствие Касаткина намери частично играта си и съумя да навакса половината от пасива си, ала бившата номер три остана хладнокръвна до края на собствен сервис и записа откриващия сет срещу името си.

Деветата поставена от своя страна пренесе подобрението в представянето си и на старта на втората част, когато най-после засвидетелства уменията си в офанзивен план и след серия от печеливши комбинации реализира ранен пробив. Самата рускиня обаче не съумя да задържи равнището си на константно високо ниво в продължителен период от време, като сервисът ѝ представляваше лесна мишена за Свитолина, която беше по-обрана в инкасирането на неточности и причисли към актива си подаването на своята съперничка цели три пъти, докато само още веднъж загуби свой гейм на начален удар, и сложи точка на спора в срещата.

Деветата поставена от своя страна пренесе подобрението в представянето си и на старта на втората част, когато най-после засвидетелства уменията си в офанзивен план и след серия от печеливши комбинации реализира ранен пробив. Самата рускиня обаче не съумя да задържи равнището си на константно високо ниво в продължителен период от време, като сервисът ѝ представляваше лесна мишена за Свитолина, която беше по-обрана в инкасирането на неточности и причисли към актива си подаването на своята съперничка цели три пъти, докато само още веднъж загуби свой гейм на начален удар, осигурявайки си възможност да сервира за победата.

Застанала на сервис в опит да подпечата успеха си, украинката пропусна мачбол и инкасира пробив, на което откликна впечатляващо и отново си спечели шанса да подава за победата, но случката отпреди броени минути се разигра отново и ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него бронзовата олимпийска медалистка водеше през почти цялото време и макар да изостана назад с 4:5 точки, то спечели следващите три разигравания и официализира триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис приказката няма край: Свитолина подчини световната №9 и е сред последните 8 на РГ! Мартин Петков
Теми:  
wta | дария касаткина | елина свитолина | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook