Тенис рецитал: Сабаленка помете миналогодишната финалистка и ще спори за трофея в ИУ!

от в 02:25 на 18.03.2023
Калоян Соколов

Арина Сабаленка е първата финалистка на тазгодишната надпревара в Индиън Уелс. Шампионката от Аустрелиън Оупън продължава да е без загубен сет в турнира и днес не остави никакви шансове на миналогодишната финалистка Мария Сакари, след като я надигра с убедителното 6:2 6:3. По този начин беларуската вече е с баланс от 17 победи и само едно поражение от началото на новия сезон и утре ще се опита да завоюва своя трети трофей за сезона, като за целта ще трябва да надиграе една измежду Ига Швьонтек и Елена Рибакина. Любопитна подробност пък е, че досега Сабаленка е спечелила всеки един от четирите си финала на ниво WTA 1000, така че определено има поводи да бъде оптимистка за развитието на решителния сблъсък в Калифорния, който ще се състои в неделния ден.

Световната номер две наложи доминация на корта още от първите минути и за гъркинята беше много трудно да се справя с мощните начални удари на по-високоранкираната тенисистка. Това доведе до ранен пробив в полза на беларуската, само че Сакари демонстрира завидна защита в следващите няколко минути и съумя да достигне до рибрейк. Балканската представителка обаче печелеше едва 20 процента от разиграванията на второто си подаване, тъй като Сабаленка действаше много агресивно от ретур и нямаше проблеми да се справя с откровено неубедителния сервис на опонентката си. Тези обстоятелства позволиха на втората поставена да влезе в серия от три последователно спечелени гейма и скоро тя разполагаше с преднина в сетовете.

Сценарият до голяма степен се повтори във втората част, защото отново станахме свидетели на ранно разменени пробиви, след което фаворитката пое нещата в свои ръце и започна да пласира уинъри от почти всяка една точка на своето поле. Гъркинята се бореше с всички сили и отразяваше наглед невъзможни топки, само че беше безсилна пред неспиращите атаки на шампионката от Мелбърн и закономерно Сабаленка нямаше проблеми с подпечатването на мястото си в спора за титлата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис рецитал: Сабаленка помете миналогодишната финалистка и ще спори за трофея в ИУ! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | индиън уелс | мария сакари | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook