Тенис ренесанс: Векич повали топ поставената в Монтерей и завоюва първата си титла от 2021-ва

от в 07:59 на 06.03.2023
Калоян Соколов

Дона Векич се намираше извън топ 100 по това време през миналата година, като не спираше да страда от най-различни травми и дори мислеше за отказване от тениса. Всичко това обаче вече изглежда зад гърба на талантливата хърватка, която играе страхотен тенис от началото на настоящия сезон и тази нощ грабна своята четвърта WTA титла, която е първа за нея от 2021-ва насам. Векич съумя да стори това на WTA 250 надпреварата в Монтерей, надигравайки топ поставената Каролин Гарсия в сблъсъка за трофея - 6:4 3:6 7:5. Срещата продължи точно 2 часа и половина, а Векич не трепна в нито един момент и вече притежава впечатляващия рекорд от 14 победи и 2 поражения от началото на годината. Освен това балканската представителка ще се изкачи до 23-тата позиция в световната ранглиста, което ѝ гарантира място сред поставените на предстоящия Индиън Уелс.

По-нискоранкираната тенисистка потегли ударно в срещата и реализира ранен пробив, който бранеше безпроблемно до 5:4 в своя полза. Тогава световната номер 5 хвърли всички възможни сили в опит да изравни резултата в последния възможен момент, само че хърватката се върна от 0:40 и вече се намираше на само един сет от спечелването на трофея.

Векич продължи да доминира на корта, осигурявайки си бързо брейк аванс в началото на втората част, но Гарсия далеч не беше казала последната си дума в срещата. Шампионката от WTA финалите най-после намери оптималния ритъм в ударите си и започна да доминира напълно над своята съперничка, което я вкара в серия от пет поредни спечелени гейма и шампионката щеше да бъде определена в решителен сет.

Там отново игровото предимство беше на страната на французойката, ала 31-вата в света се бореше с всички сили и на два пъти отразяваше по четири точки за пробив в своите подавания. Сякаш многото пропуснати шансове натежаха на Гарсия, която не спечели нито една точка в последните два гейма от сблъсъка и се пропука още при първата се открила възможност пред третата поставена, която можеше да ликува с трофея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис ренесанс: Векич повали топ поставената в Монтерей и завоюва първата си титла от 2021-ва Калоян Соколов
Теми:  
wta | дона векич | каролин гарсия | монтерей | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook