Тенис зрелище: Алиасим спаси 2 мачболa и повали Синер по пътя към топ 8 в Синсинати!

от в 04:48 на 19.08.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим изпитва леки колебания в представянето си от началото на сезона на твърди кортове и след полуфинал в Лос Кабос, то на домашната сцена в Монреал канадецът претърпя тежко поражение от Каспър Рууд на четвъртфиналите. 22-годишният състезател бързо съумя да се съвземе от загубата и след убедителен старт на Мастърса в Синсинати си осигури двубой с Яник Синер във фазата на осминафиналите. 

Сблъсъкът противопоставящ двама от лидерите на новото поколение се превърна в спиращ дъха трилър на моменти и несъмнено е една от най-добрите битки, които видяхме на корта през днешния ден, но победителят можеше да е само един и това бе Оже-Алиасим, който спаси два мачбола, преди да триуфмира в три части за 2 часа и 28 минути игра - 2:6 7:6(1) 6:1. По този начин световният номер 9 се класира на четвърти пореден четвъртфинал от категория ,,Мастърс 1000", а там ще се изправи срещу сензацията на турнира Борна Чорич, който по-рано отстрани Рафаел Надал.

Италианецът подходи със завидна хитрост в началните минути на двубоя и чрез слайсове караше съперника си да греши, което му донесе искания резултат и той реализира ранен пробив, за да поведе с 3:0. С течение на времето южнотиролецът все повече развиваше играта си, като в даден момент започна безвъзмездно да трупа уинъри на сметката си и посредством втори брейк записа откриващия сет срещу името си.

Втората част стартира с първите силни мигове в срещата за Оже, който разполагаше с два брейкбола, ала ги пропиля неистово и не след дълго лековато предаде подаването си, като трябваше да преглътне разочарованието, че изостана назад в резултата със сет и 2:4. Световният номер 12 от своя страна побърза да върне жеста и се провали при затвърждаването на аванса си, от което канадецът се задържа в мача, възстановявайки паритета при 4:4. 

Минути по-късно дойде и повратната точка на сблъсъка, когато Синер достигна два поредни мачбола при начален удар на противника, но Алиасим демонстрира характер, който напоследък рядко виждаме в мачовете му, за да ги спаси с два отлично пласирани сервиса и предизвика закономерен тайбрек. В дългия гейм световният номер 9 използва умело подема в представянето и отпусна само точка на италианеца, преди да върне равенството в общия резултат на таблото, изпращайки сблъсъка в решителната му фаза.

В заключителния трети сет канадецът вече бе наелектризирал зрителите до максимум и окрилен от подкрепата на публиката реализира пробив на старта - 2:0. Трудности обаче за Оже имаше още в последвалото му подаване, когато отново се довери на първия сервис да го измъкне от неблагоприятната ситуация, а той отново не го разочарова и след три отразени брейкбола, то краят на мача се виждаше на хоризонта. Алиасим видимо бе пречупил най-вече психически Синер, което му позволи чрез добре проведени акции в близост до мрежата да удвои предимството си с втори пробив, който само броени минути по-късно му донесе и крайния успех в този така интригуващ двубой.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис зрелище: Алиасим спаси 2 мачболa и повали Синер по пътя към топ 8 в Синсинати! Мартин Петков
Теми:  
atp | мастърс 1000 | синсинати | следваща генерация | феликс оже-алиасим | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook