Тенисът превзе киното: Уил Смит с награда "Златен глобус" за ролята си в "Крал Ричард"

от в 14:55 на 10.01.2022
Калоян Соколов

Тенисът никога не е бил предпочитана ниша за продуцентите в Холивуд и рядко истории свързани с този спорт изобщо са били прожектирани. Повечето филми на въпросната тематика пък обикновено са претърпявали недотам бляскава рецензия от критиците и са оставали далеч от борбата за наградите в индустрията. Всичко това обаче се промени през миналата година, когато в кината се появи лентата със заглавие "Крал Ричард". 

Въпросният проект проследява ранния живот на сестрите Серина и Винъс Уилямс, които са имали изключително тежък път към върха в спорта и до голяма степен дължат успехите на своя баща. Става дума за Ричард Уилямс, който инвестира всичко в дъщерите си и прави невъзможното, за да имат най-добрите възможни условия за тренировки, макар че семейството далеч не е сред богатите по това време. Грижовният родител влага цялата си енергия в името на успеха на своите деца, за които освен това е и най-добър приятел.

Ролята на бащата пък е изиграна от великия актьор Уил Смит, който е в постоянен контакт с двете големи шампионки и буквално се слива с образа си, а това не остава незабелязано от филмовата гилдия и тази нощ Смит се сдоби със заслужено признание, след като му беше връчена наградата "Златен глобус" за най-добра главна мъжка роля в драматичен филм.

Това пък е първа подобна награда в кариерата на 53-годишния американец, който никога не е криел любовта си към тениса и сега изглежда, че тя е на път да му се отплати, защото в момента той със сигурност е главният фаворит да грабне и статуетката на предстоящите "Оскари", имайки предвид как обикновено изборът на Академията съвпада със случилото се на другата най-важна церемония в света на киното.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенисът превзе киното: Уил Смит с награда "Златен глобус" за ролята си в "Крал Ричард" Калоян Соколов
Теми:  
wta | винъс уилямс | любопитно | серина уилямс | уил смит

Коментари





Следвайте ни в Facebook