Терзийска остана близо до нов престижен успех в Порто, но бе спряна от бивша номер 60

от в 18:21 на 11.02.2022
Диана Андреева

Джулия Терзийска намери място сред четвъртифаналистките на ITF W25 турнира, състоящ се в Порто, през вчерашния ден, ала днес рейдът й намери своя край. Българската състезателка не успя да се справи с бившата световна номер 60 Вера Лапко и след двучасов мач отстъпи - 7:5 7:6(6).

Мачът започна отлично за българската състезателка. Терзийска печелеше с лекота продължителните размени, намирайки решение да се противопостави на мощните удари, идващи от ракетата на бившата представителка на топ 60 в WTA ранглистата. Джулия успя да пробие за 5:3 и едва един гейм я делеше от спечелването на първия сет, но изведнъж последва внезапен срив в представянето й и частта отиде на сметката на Лапко.

Във втория сет Терзийска отново разполагаше със своите шансове за успех. След като демонстрира увереност на начален удар, българката излезе напред в резултата с брейк и 3:0. Последваха обаче няколко критични момента и за двете тенисистки преди паритетът да настъпи при 5:5.

Без повече пробиви в мача, се стигна до решаващ дълъг гейм. Тогава Терзийска отново демонстрира повече от високо равнище на игра и заслужено разполагаше с преднина от 4:1. За пореден път обаче липсата на постоянство се оказа пагубна, защото оттам насетне нито веднъж авансът не бе в полза на българката и не след дълго тя допусна да загуби и този сет, а с това и мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Терзийска остана близо до нов престижен успех в Порто, но бе спряна от бивша номер 60 Диана Андреева
Теми:  
ITF | Български тенис | джулия терзийска

Коментари





Следвайте ни в Facebook