Тежки критики към Ролан Гарос: Барбара Шет обвини турнира в проява на сексизъм

от в 21:09 на 31.05.2022
Калоян Соколов

Ролан Гарос е един от най-значимите тенис турнири в историята на тениса и никога не е разочаровал във времето, предлагайки ни редица първокласни битки и наелектризираща атмосфера. Организацията в Париж обаче не винаги е била на нужното ниво и това дори веднъж накара легендата Джон Макенроу да възроптае до такава степен срещу официалните лица във френската столица, че пожела надпреварата да намери свой нов дом.

Тези изказвания бяха породени от обстоятелството, че домакините години наред отлагаха построяването на покрив, а това беше пагубно, тъй като времето често объркваше предварителните планове на организаторите. Липсата на осветление пък беше друг голям недостатък на състезанието, а съвкупността от двете неща водеше до редица отложени срещи и масово недоволство от страна на публиката.

От миналия сезон всички тези проблеми са история и парижани се радват на чисто нов покрив, както и на първите вечерни сесии в историята на турнира. На теория изглеждаше, че проблемите са решени, но французите имаха неблагоразумието досега да поставят само един мач от женската схема в прайм тайма, което провокира остра реакция от страна на бившата номер седем Барбара Шет, а ето и какво коментира тя по темата:

"Сигурна съм, че тенисистките се чувстват недооценени и този въпрос ще бъде обсъден при предстоящите срещи на играчите. Не е нормално да имаме само един вечерен женски двубой, след като надпреварата започна преди близо 10 дни. Лидерите на WTA със сигурност ще се обърнат към Ролан Гарос, желаейки да станем свидетели на малко по-голямо равенство между половете.

Несъмнено само най-интересните битки трябва да бъдат поставяни в края на деня и определено ми се щеше да видя някои дамски сблъсъци в този часови диапазон. Добра идея би било да имаме вечерна сесия, в която имаме женски мач, който е последван от двойков двубой. Голямото притеснение е свързано с факта, че така на зрителите може да им се наложи да напуснат много по-бързо корта, но е задължително да се премахне явното фаворизиране на мъжете, ако желаем всички да бъдат доволни" - завърши австрийката.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежки критики към Ролан Гарос: Барбара Шет обвини турнира в проява на сексизъм Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | барбара шет | интервюта | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook