Тежко следващо препятствие за Григор: Световният №9 го дели от финала в Женева!

от в 18:17 на 25.05.2023
Мирела Николова

По-рано днес Григор Димитров постигна труден успех над световния №85 Кристофър О'Конъл, изковавайки обрат в мач, продължил близо три часа. По този начин най-добрият ни тенисист се класира за полуфиналната фаза на АТР 250 надпреварата в Женева, където обаче го очаква далеч по-сериозно предизвикателство в лицето на световния №9 Тейлър Фриц.

За да достигне до този мач, американецът записа значително по-лесна победа, надигравайки 86-ия в света Иля Ивашка. Миналогодишният шампион от Мастърса в Индиън Уелс се нуждаеше от едва 52 минути престой на корта, за да сломи съпротивата на беларуския представител и да оформи повече от категоричното 6:1 6:2. 

Дотук през сезона на клей Фриц може да се похвали с достигането си до полуфиналите на Мастърса в Монте Карло, както и четвъртфинал на АТР 250 турнира в Мюнхен. В Рим американецът допусна поражение още на старта от изненадата на турнира Яник Ханфман, но през настоящата седмица изглежда, че отново се е върнал към най-доброто си ниво, съдейки по убедителния му успех днес.

До този момент Димитров и Фриц са се изправяли един срещу друг само веднъж, като това се случва на червените кортове в Мадрид през 2019-а, когато световният №9 надделява в два оспорвани тайбрека. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежко следващо препятствие за Григор: Световният №9 го дели от финала в Женева! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | женева | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook