Тежък старт, но успешен финал: Рубльов и Синер са последните участници в 3-ия кръг на РГ

от в 23:44 на 26.05.2022
Мартин Петков

Андрей Рубльов се представя под очакванията за клей сезона, като регистрира ранни отпадания на Мастърс надпреварите, но същевременно завоюва титлата в Белград, където надви Новак Джокович в мача за отличието. Руснакът стартира с победа на Ролан Гарос, където е бивш четвъртфиналист, срещу Сон-ву Куон, която го отведе до сблъсъка му от втори кръг през днешния ден срещу специалиста на червени кортове Федерико Делбонис. Двубоят се разви по наглед необичаен начин за световния номер 7, който бе предал инициативата на аржентинеца, ала впоследствие това се оказа добро тактическо решение, предвид многото неточности на латиноса, и Рубльов се поздрави с победата след 6:3 3:6 6:2 6:3. В двубой за място във втората седмица на турнира руснакът ще срещне друг клейкортър в лицето на Кристиан Гарин.

В друга среща развила се паралелно с тази на Рубльов, на корта излезе Яник Синер, който към момента има доста силен сезон на клей зад гърба си, в който достигна четвъртфиналите на Мастърсите в Монте Карло и Рим, както и откри кампанията си на Ролан Гарос с безапелационен успех, където е бивш четвъртфиналист. Победата отведе италианеца до сблъсък с клейкортъра Роберто Карбайес Баена, който в навечерието на втория ,,мейджър" турнир за годината спечели Чалънджър титла върху землената настилка.

Сблъсъкът се разви далеч по-трудно от предполагаемото за световния номер 12, който допусна цели 58 непредизвикани грешки, но съумя да се завърне от сет пасив, за да триумфира след 3:6 6:4 6:4 6:3. В трети кръг за южнотиролеца предстои да срещне Макензи Макдоналд.

Двубоят имаше трудно начало за испанеца, който посрещна брейкболи във всяко от първите си две подавания, но ги отрази и на свой ред получи възможност, която оползотвори, реализирайки пробив, за да излезе напред в резултата. Впоследствие Карбайес Баена затвърди убежденията, че се чувства по-добре на корта с втори брейк, който предизвика серия от пробиви, ала това бе добре дошло за световния номер 89 и той записа откриващия сет на сметката си.

Стартът на втората част бе близо до това да се окаже пагубен за италианеца, ала той остави кризата зад гърба си и се възползва от шанса си да вземе брейк аванс. Постепенно всичко започна да се развива благополучно за Синер, който демонстрира характер, за да спечели подаването си 0:40, а с това и изравни резултата в отделните части.

С изминаването на всяко точка южнотиролецът трупаше все по-голямо самочувствие, което му помогна да завоюва ранен пробив в дебютния гейм на третата част. Бившият четвъртфиналист значително подобри началния си удар, с което притъпи до минимум интригата в своите подавания и безпроблемно спечели сета, за да осъществи обрат в общия резултат.

Началото на четвъртата част се оказа повече от вълнуващо, след като испанецът съумя да изненада младежа и се поздрави с ранен брейк на старта. Световният номер 12 не се трогна по никакъв начин от изоставането си, като отвърна подобаващо и спечели четири последователни гейма, доближавайки се максимално до победата. Синер впоследствие не срещна сериозна съпротива на сервис и безпроблемно затвори двубоя в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежък старт, но успешен финал: Рубльов и Синер са последните участници в 3-ия кръг на РГ Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | роберто карбайес баена | ролан гарос | федерико делбонис | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook