Тиафо: Мъри е най-борбеният човек, когото съм срещал

от в 10:02 на 21.10.2021
Диана Андреева

През последните месеци Анди Мъри показва все по-високо ниво на игра. Британецът радва своите почитатели с успехите си, а бившият световен номер едно се намира във впечатляваща форма както от игрова гледна точка, така и от физическа. В началото на работната седмица шампионът от Големия шлем взе участие в най-продлжителния мач за сезон 2021, където надделя след три часа и 45 минути над Франсис Тиафо. След края на срещата Тиафо се изказа положително за своя противник в Instagram, а ето и точните му думи:

"Нямам думи да опиша срещата с Мъри. Това беше просто лудост. Определено не е приятно да напуснеш подобен мач победен, но това е смисълът на нашия спорт. Прекарахме три часа и 45 минути в игра, независимо че форматът е два от три сета. Беше трудно. Но държа да отбележа, че Мъри е вдъхновяващ състезател. Преминал е през толкова много, ала продължава да се съревновава на професионално ниво и има огромни цели. Не се задоволява с най-добрия си тенис, ами винаги се старае да надгражда. Дори не мога да си представя как прави това с метално бедро.

Мъри е най-борбеният човек, когото съм срещал. Уважавам го. Но много се надявях да го бях победил. Все пак съм доволен, че в исторически мач като този се съревновавах именно с него. Нищо друго освен респект за теб Сър Анди Мъри." - завърши Тиафо.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Frances Tiafoe (@bigfoe1998)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо: Мъри е най-борбеният човек, когото съм срещал Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | мъри | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook