Тиафо постигна чист успех срещу Алкарас; Бублик започна участието си в Барселона с обрат

от в 19:30 на 20.04.2021
Владислав Риждов

Франсис Тиафо изигра солиден мач срещу Карлос Алкарас - 6:4 7:6(2), за да запише първата си победа на турнира в Барселона.

Американецът, който направи някои добри изяви на клей през годините, съумя да дръпне в резултата с 4:1 след смела игра срещу талантливия испанец. Тиафо дори поведе с 5:1, но борбеният Алкарас спечели три поредни гейма и постави под сериозно напрежение съперника си. В крайна сметка, след нов тежък гейм, в който пропусна три сетбола, Тиафо излезе напред в общия резултат.

В началото на втората част 17-годишният Алкарас, който участва с уайлд кард в турнира, бързо си осигури комфортна преднина от 3:0 гейма. Последва обаче лек спад в играта му, който позволи на Тиафо да се върне в битката за сета и световният номер 65 възстанови паритета. След като нито един от двамата не допусна нов брейк, двамата изиграха тайбрек. В него Тиафо и Алкарас си размениха 5 минипробива, преди Тиафо да поведе с 5:2 точки. До края американеца не изпусна контрола и в крайна сметка се поздрави с победата.<

>

Александър Бублик също се класира за втория кръг след обрат и трисетова победа над Алехандро Давидович Фокина. Бублик продължава напред след 2:6 7:5 6:2.

Фокина стартира мача много добре, като пренесе на кортовете в Барселона доброто си представяне от измналата седмица в Монте Карло. Испанецът контролираше изцяло първия сет и законоерно поведе в резултата, след като успя на два пъти да пробие съперника си.

Втората част бе абсолютно равностойна, като двамата бяха безпроблемни в това да печелят сервис геймовете си. При 5:5 и 40:0 в своя полза обаче Фокина допусна да бъде пробит, което означаваше, че Бублик ще сервира за изравняването на сетовете. Представителят на Казахстан демонстрира отличния си начален удар и нямаше проблем да вкара развръзката в трети сет.

В него нивото на представяне на Фокина рязко спадна. Испанецът допусна много грешки, от които се възползва неговият съперник. Бублик два пъти измъкна в своя полза оспорвани сервис геймове на Фокина, които се оказа напълно достатъчни той да постигне крайната победа в срещата.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо постигна чист успех срещу Алкарас; Бублик започна участието си в Барселона с обрат Владислав Риждов
Теми:  
александър бублик | тенис турнир в барселона | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook