Tиафо призна пред Кирьос: Понякога ми идва да нокаутирам Алкарас, когато го видя

от в 08:48 на 05.04.2024
Калоян Соколов

Франсис Тиафо винаги е имал нужните качества, за да побеждава най-добрите в света, но проблемите с постоянството са били сериозен проблем в неговата кариера и той рядко съумяваше да изиграе два поредни мача на едно и също високо ниво. Това обаче се промени преди година и половина, когато американецът срази Рафаел Надал и Андрей Рубльо на US Open и излезе срещу Карлос Алкарас в спор за място на финала.

Тогава двамата ни дариха с един от мачовете на годината, като атмосферата на корта беше наелектризираща и Тиафо вероятно изигра най-силния си мач някога, но и това не беше достатъчно, за да бъде спрян Алкарас, който впоследствие спечели титлата и оглави световната ранглиста. Изглежда бившият номер 10 все още не е преживял въпросното поражение и таи недотам "благородни" емоции към Карлитос, ако съдим по споделенето в подкаста на Ник Кирьос:

"Дори не бих казал, че ме боли от случилото се, защото всички беше толкова емблематично. Получи се един невероятен мач и сякаш цялата страна беше вперила поглед в мен. На корта можеше да видя хора като Мишел Обама и Дензел Уошингтън. Истинска лудост. Нещата бяха извън контрол и никога не бях играл в подобни условия. Виждах как от другата страна има играч, който дава абсолютно всичко от себе си и аз правя също нещото, като искам от публиката да ми даде и последното си зрънце енергия.

Усещах как съм станал едно с тълпата и ще нося този спомен до края на живота си. Понякога си мисля колко магическо би било да бъда с трофея в ръцете си, или пък поне да имам шанса да излязя в един финал и да се боря за него. Дълго време не исках да виждам Карлос, а сега честно казано ми идва понякога да го нокаутирам, когато го видя. Той обаче е едно от най-приятните момчета в Тура и не би било редно. Кого ли заблуждавам? Още ме боли за тази загуба" - признава шеговито полуфиналистът от 2022-ра година.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Tиафо призна пред Кирьос: Понякога ми идва да нокаутирам Алкарас, когато го видя Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook