Тиафо шокира Андерсън и е в третия кръг!

от в 09:07 на 16.01.2019
В
Франсис Тиафо поднесе една от големите изненади в турнира, надигравайки Кевин Андерсън след 4:6 6:4 6:4 7:5.

Стартът на срещата по нищо не предвещаваше подобен развой след като Андерсън затвори първия сет и поведе с ранен пробив във втория.

Постепенно обаче Тиафо се нагоди към сервисите на бомбардира и с отлични ретури и феноменално движение по корта, съумяваше да накара Кевин винаги да играе един удар в повече и това доведе до обрат в сета и равенство за 1:1.

Трудносисте за южноафриканецът продължиха и в третата част, където процента на първо подаване на Андерсън спадна до критично ниски нива и Тиафо се възползва от шанса си, а докрая на сета бе безкомпромисен на свой сервис, за да направи резултата 2:1 в негова полза.

Четвъртият сет бе едно истинско надлъгване, а двамата се движеха гейм за гейм до 5:5, когато Кевин собственоръчно дари пробива на противника си след двойна грешка.

Сервирайки за победата, младият американец изостана с 15:40, но сбъркан ретур от съперника му и негов бекхенд уинър възстановиха равенството, а след още две точки бе време за празненства след като Франсис реализира мачбола за най-голямата победа в кариерата си досега, а в опит за пръв път да достигне до осминафиналите "Биг Фо" ще срещне финалиста от Сидни - Андреас Сепи, който спечели в три сета срещу Джордан Томпсън по-рано днес.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо шокира Андерсън и е в третия кръг! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook