Тиафо след мача с Григор: Никога не съм се чувствал така след загуба; ще боли дълго време

от в 19:48 на 09.07.2023
Калоян Соколов

Франсис Тиафо определено беше в ролята на един от скритите фаворити на тазгодишния Уимбълдън, след като спечели титлата на ATP 250 надпреварата в Щутгарт и дебютира в топ 10 на света. Въпреки силните си изяви в подготвителните тревни състезания, то американецът не можа да пренесе най-добрата си игра в Лондон и беше разгромен в третия кръг от нашия Григор Димитров, който не му остави абсолютно никакви шансове, а десетият поставен очевидно приема безкрайно тежко въпросното поражение:

"Ще бъда трудно да се прибера у дома, защото всички ще искат да ме видят, но аз няма да искам да правя абсолютно нищо. Никога не съм се чувствал по подобен начин след загуба. Обикновено играя най-добрия си тенис в подобни мачове и съм наистина шокиран от представянето си днес. Направо е лудост. Беше наистина отвратително и крайно депресиращо. Истината е, че вчера се наспах добре, имайки предвид обстоятелствата и днес бях с много по-добра енергия на корта, но не можах да се справя с Григор, който свърши страхотна работа и напълно ме надигра.

Всички в екипа ми са в изключително лошо настроение към момента и им е трудно да разберат защо загубих по такъв начин. Имахме наистина големи надежди за Уимбълдън. Принципно мисля, че съм един от най-добрите играчи на трева в света, но днес не го показах и ще трябва някак да продължа да живея с това. Длъжен съм да продължа напред, но определено ще боли много дълго време и предстои да разберем как ще реагирам на това и колко бързо ще се оттласна нагоре" - разкри съкрушеният Тиафо пред ESPN.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо след мача с Григор: Никога не съм се чувствал така след загуба; ще боли дълго време Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | уимбълдън | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook