Тиафо в шеговит стил след загубата от Гофен: Майната му на Давид

от в 08:26 на 04.07.2022
Калоян Соколов

Франсис Тиафо и Давид Гофен изиграха един от най-висококачествените двубои на тазгодишния Уимбълдън, който продължи близо пет часа, а в края бившият номер седем показа по-здрави нерви и се поздрави с триумфа. Американецът пък определено има за какво да съжалява, след като имаше две точки за пробив при 5:5 в решителния сет, но не ги реализира и ще трябва да почака още за достигането до своя втори "мейджър" четвъртфинал в кариерата си. Любопитно подробност е, че Франсис отпадна от същия съперник и на Ролан Гарос, а световният номер 28 не скри раздразнението си от тези две поражение в последната си пресконференция, която предложи една от най-забавните реплики в турнира.

"Ако изгледам мача след няколко дни, то може би ще се кажа как е било невероятно да бъда част от него. Сега обаче единствено откровено мога да кажа "майната му на Давид". Той ме побеждава в две поредни надпревари от Големия шлем, така че майната му на този тип.

Истината е, че Гофен е невероятен играч и играе добре, откакто се опитва да се завърне. Този турнир няма да му донесе точки, но се движи в правилната посока. Аз го харесвам много, защото е чудесно момче. Надявам се да продължи по същия начин" - завърши Тиафо.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо в шеговит стил след загубата от Гофен: Майната му на Давид Калоян Соколов
Теми:  
atp | давид гофен | Обзори | уимбълдън 2022 | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook