Тийм довърши Джокович, отново ще спори за титлата на Ролан Гарос с Надал (видео)

от в 17:00 на 08.06.2019
Калоян Пламенов

Финалът на Откритото първенство на Франция ще бъде повторение на миналогодишната битка между Рафаел Надал и Доминик Тийм. Това стана възможно благодарение на успеха на австриеца срещу Новак Джокович след 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5 в мач, който започна в петък и бе доигран днес, а освен това бе и прекъсван неведнъж заради дъжд. По този начин Джокович няма да може да се бори за четвърта поредна титла от Големия шлем.

По време на миналогодишния финал Краля на клея не даде шансове на своя противник, но пред австрийския тенисист има шанс за реванш срещу испанеца. 

Балансът в битките между двамата показва 8-4 победи в полза на Матадора, но последната им среща бе спечелена именно от Тийм. Той го победи на 1/2-финалите в Барселона преди броени седмици. Интересно е да се отбележи също така, че всичките четири победи на Доминик са на клей. До момента в трите мача между двамата на "Ролан Гарос" испанският тенисист има три победи и няма загубен сет. 

"Миналата година беше страхотно преживяване да бъда на финал. Научих много от този мач. Той е фаворитът, но ще направя каквото зависи от мен.

"Това беше един от най-важните мачове в кариерата ми. Много труден мач. Условията не бяха толкова лоши колкото вчера. Играх много по-добре, но на финала ще играя с Надал, който никога не е губил в такъв мач на "Ролан Гарос"," заяви Тийм.

В първия сет Доминатора започна много уверено и след едва 29 минути успя да спечели частта. Той проби в третия и седмия гейм, а на свой сервис бе безкомпромисен и не даде дори възможност за точка, за пробив, на своя опонент.

Вторият сет обаче бе по-скоро равностоен и в третия гейм Джоко имаше критичен момент в който трябваше да спасява две точки за пробив. Двамата след това си спечелиха подаванията преди в осмия гейм сърбинът да пробие решително и след това да си вземе сервис гейма, за да спечели частта. 

Третият сет започна по-добре за австриеца и той проби в четвъртия гейм, а в крайна сметка след това срещата бе преместена за днешния ден, а това предизвика множество полемики и коментари. Някои твърдяха, че това е просто прищявка на сърбина, тъй като той не е харесвал условията за игра.

След подновяването на играта Джокович успя да започне силно и в седмия гейм върна пробива, но отново бе пробит в последния дванадесети тайм и така загуби частта. 

Четвъртият сет започна много уверено за Джокович и той проби в третия гейм. Пробивът обаче моментално бе върнат от австриеца. В петия гейм сърбинът от своя страна стигна отново до пробив аванс и след това го затвърди, за да поведе с 4:2 при геймовете. 

За съжаление на Новак той загуби пробива си аванс в осмия гейм и така геймовете бяха изравнени на 4:4. Сърбинът все пак успя да си върне пробива аванс и да поведе с 6:5 при геймовете, а след това си спечели подаването и в крайна сметка изравни сетовете и прати мача в пети и решителен сет.

В петия сет австриецът проби в четвъртия гейм и след това затвърди пробива. В шестия гейм обаче дъждът за пореден път от началото на мача принуди двамата да спрат да играят и срещата бе прекъсната за малко над час. 

След подновяването на играта Джокера върна пробива в седмия тилданов гейм, но в осмия изпусна аванс от 30:0 на свой сервис и бе пробит. При 5:3 в своя полза Тийм поведе с 40:15, но шокиращо пропиля и двата мачбола, и бе пробит. При 6:5 в своя полза той проби отново и така спечели мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм довърши Джокович, отново ще спори за титлата на Ролан Гарос с Надал (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
доминик тийм | новак джокович | открито първенство на франция | рафаел надал | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook