Тийм надделя над Надал в същински мач-шедьовър в Лондон!

от в 17:57 на 17.11.2020
Марк Хаджижеков

Доминик Тийм и Рафаел Надал изиграха мач на изключително високо равнище, като в крайна сметка австриецът съумя да надделее над именития си съперник след крайното 7:6(7) 7:6(4). Благодарение на тази си победа Доми оглавява група ,,Лондон 2020", като е почти сигурно, че австриецът ще вземе участие в полуфиналите на надпреварата независимо от развръзката на предстоящия му двубой срещу Андрей Рубльов. 

Срещата бе изпълнена с множество физически изтощаващи разигравания още от първите минути, като двамата тенисисти видимо се чувстваха доста комфортно на корта, което допринесе за редица зашеметяващи изпълнения и от двете страни на корта. 

Макар че Тийм съумяваше да контролира малко по-голяма част от размените от дъното на корта благодарение на бруталната мощ в ударите си, Надал не остана по-назад, като ,,Матадора" умело конструираше точките така, че да си изгради лесни позиции в близост до мрежата, които често се оказваха печеливши за левичаря. 

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който първоначално Надал си издейства наглед решаваща преднина от два минибрейка и 5:2 точки, но изоставането в резултата накара ,,Доминатора" да включи на нова предавка, а след няколко отлично изградени атаки Тийм достигна до равенство. 

Последва обаче двойна грешка на австриеца, който все пак впоследствие компенсира, заличавайки сетбола на своя съперник. Последва и още една възможност за спечелване на сета в полза на Рафа, но този път дързък уинър от форхенд на Тийм сложи край на надеждите на испанеца. 

Стигна се скоро до сетбол в полза на третия в света, а след нова безкомпромисна атака, завършила с нов печеливш удар от форхенд, откриващят сет отиде на сметката на шампиона от US Open. 

Все пак през втората част Доминик започна да изпитва повече затруднения на начален удар, а макар че той неутрализира няколко брейкбола в първия си сервис гейм, при 3:3 австриецът отново понижи нивото си за момент, като този път прошка за него нямаше, след като Надал на свой ред реализира уинър от дланния си удар. 

Радостта на испанеца обаче не се оказа съвсем дълготрайна, тъй като Тийм бе пределно мотивиран да се завърне възможно най-бързо в битката за сета, като след поредица от блестящи изпълнения финалитът от миналата година съумя скоропостижно да достигне до паритет в геймовете. 

Не след дълго третият поставен отново излезе начело в резултата, като сервирайки за оставането си в двубоя, Надал видимо бе изключително разколебан, а след три поредни фрапантни грешки от наглед печеливши позиции испанецът даде три поредни мачбола на своя съперник. 

В тези моменти обаче Рафа отново демонстрира защо мнозина специалисти го определят за един от най-силните играчи в ментален аспект, като в крайна сметка непримиримият испанец съумя да спаси гейма си в крайна сметка. 

Впоследствие се стигна до втори тайбрек, в който Тийм бе съвсем уверен в себе си и след серия от безупречни уинъри ,,Доминатора" се добра до нови три мачбола. 

Този път обаче това се оказа непосилна задача за Надал, а при общо петата си възможност за спечелването на двубоя Тийм не сбърка, за да се придвижи към първото място в група ,,Лондон 2020"! 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм надделя над Надал в същински мач-шедьовър в Лондон! Марк Хаджижеков
Теми:  
атр финали | доминик тийм | Лондон Мастърс | Обзори | рафаел надал | финален турнир

Коментари





Следвайте ни в Facebook