Тийм: Не съм обезкуражен, това е най-добрата ми година

от в 01:50 на 14.06.2019
Георги Христов

Доминик Тийм не успя да се справи с най-голямото предизвикателство в турнирите от Големия шлем - да спечели финала на "Ролан Гарос" срещу Рафаел Надал. Въпреки това австриецът смята да продължава да се развива и да опита пак късмета си.

"Това определено е най-добрата ми година. Спечелих в Индиън Уелс и Барселона, а в Париж бях на финал. Независимо, че не спечелих турнира, достигнах два поредни финала на "Ролан Гарос", което е хубаво. Играта ми се развива. Този път бях по-близо от финала преди година до успеха. Такова усещане имах в първите два сета.

"На прав път съм. Целта ми е един ден да спечеля този или друг турнир от Големия шлем," коментира Тийм, който надигра Новак Джокович в хода на състезанието.

"Това е уникалното и бруталното на нашия спорт, тенисът. Спечелих шест изумителни мача, победих една от най-големите легенди в играта - Джокович. Дори 24 часа по-късно, трябваше да изляза срещу изумителна легенда, срещу най-добрият в историята състезател на клей кортове. Ето колко трудно е да спечелиш турнир от Големия шлем," споделя 25-годишният Тийм.

В момента от действащите тенисисти турнирите от топ 4 са печелени единствено от играчи над 30. Има двама под 30, които са достигали до финал.

Сега Доминик се отправя към Хале, където започва сезона на тревни кортове за него.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Не съм обезкуражен, това е най-добрата ми година Георги Христов
Теми:  
доминик тийм | рафаел надал | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook