Тийм: Нека бъдем откровени - Джокович е най-добрият, дори с перфектна игра може да загубиш

от в 19:24 на 05.02.2023
Мирела Николова

Преди точно 7 дни Новак Джокович спечели своята 22-ра титла от Големия шлем, след като триумфира на Аустрелиън Оупън за рекорден десети път в кариерата си. Въпреки физическите проблеми в областта на бедрото, които имаше в хода на турнира, сърбинът успя да извърви целия път до титлата и да изравни Рафаел Надал по брой трофеи от Големия шлем. 

Наскоро бившият №3 в света Доминик Тийм, който близо година след завръщането си на корта не успява да достигне най-доброто си ниво, даде интервю, в което коментира триумфа на Джокович в Мелбърн, както и битката за трона на най-великия тенисист за всички времена.

"Не съм особено изненадан от това, че Новак спечели трофея в Мелбърн, тъй като той все още играе така, сякаш е на 25 години. Начинът, по който се придвижва по корта, физическото, менталното му състояние - всичко това ни кара да вярваме, че той е все още млад. Нека бъдем откровени - Джокович е най-добрият, поради което победата му на Аустрелиън Оупън не беше никаква изненада.

Ако трябва да се върна към финала в Мелбърн през 2020 г., то мога да кажа, че тогава играех на върха на възможностите си както физически, така и чисто игрово. Въпреки това обаче загубих в 5 сета срещу Новак. Просто нямаше как да играя по-добре, но в крайна сметка загубих. Това казва достатъчно.

По мое мнение титлите от Големия шлем са това, което ще реши спора за най-великия тенисист, защото това са четирите най-важни турнира в нашия спорт. Да спечелиш някоя от останалите надпревари, също е много приятно, но не е същото. Турнирите от Големия шлем са това, което има най-голямо значение и затова най-великият играч ще бъде този с най-много "мейджър" трофеи", завърши австриецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Нека бъдем откровени - Джокович е най-добрият, дори с перфектна игра може да загубиш Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | доминик тийм | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook