Типично в негов стил: Кирьос се подигра на журналист по време на пресконференция (видео)

от в 17:20 на 12.08.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос никога не е бил особено голям любител на медиите и можем да разберем защо е така, ако хвърлим поглед на повечето статии по негов адрес. Често различните издания са използвали откровеността на австралиеца срещу самия него и до голяма степен са го превърнали в тенис злодей, а самият тенисист ги обвинява за лошия си имидж. Кирьос наскоро разкри колко трудно му е било да се справя с цялата негативна енергия спрямо него, когато е бил просто едно хлапе на 18-19 години и отрече категорично да се обвърже с репутацията си на негативен герой.

Според Ник, то тенисистите трябва да бъдат арогантни на корта и да вярват, че са най-добрите, защото не можеш да постигнеш сериозни успехи, ако си твърде добър с всички в подобна конкурента среда. Това обаче според него далеч не значи, че журналистите трябва да бъркат образа на корта с този в личния живот, тъй като тенис мачовете са една нищожна част от живота на състезателите.

Предвид всичко споменато, то не е много изненадващо, че бившият номер 13 не е особено дружелюбен към пресата и вчера буквално се подигра с един от журналистите на пресконференцията си, която проведе след победата си над Алекс Де Минор в осминафиналите на Мастърса в Монреал. Въпросният репортер обърна внимание на обстоятелството, че топ тримата поставени играчи са напуснали надпреварата още на старта и поиска обяснение от канбереца за този прецедент в историята на състезанието, а ето какво отвърна самият Кирьос:

- "Това е така, защото са загубили. Другият играч е достигнал до 6 или 7 гейма по-бързо, а след това е взел два сета преди тях, като това се е повторило три пъти в рамките на един ден и накрая те са загубили" - отговори шампионът от Вашингтон с откровена доза досада.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Типично в негов стил: Кирьос се подигра на журналист по време на пресконференция (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | монреал | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook