Титлата от Мелбърн е в миналото: Корда срази с лекота Кокинакис в Делрей Бийч

от в 03:55 на 16.02.2022
Калоян Соколов

Танаси Кокинакис  преживява истински тенис ренесанс през този сезон, след като триумфира на домашния си турнир в Аделаида, за да спечели първа титла в ATP Тура. Впоследствие австралиецът обедини сили с Ник Кирьос за двойковата надпревара на Аустрелиън Оупън, а двамата сътвориха чудеса от храброст и в крайна сметка се поздравиха с трофея от първото "мейджър" състезание през сезона.

Всичко това обаче вече е в миналото и Кокинакис го разбра по трудния начин. Световният номер 94 остана далеч от най-добрите си изяви и беше категорично надигран от миналогодишния финалист Себастиан Корда. Местният представител се приспособи много по-добре към сериозния вятър на корта, което му помогна да се наложи с убедителното 6:4 6:1, осигурявайки си среща с ветерана Андреас Сепи в следващия кръг на турнира в Делрей Бийч.

Корда се нагоди далеч по-успешно към тежките условия и прецизираше ударите си, така че да попадат безпроблемно в очертанията на отсрещното поле, докато неговият опонент изпитваше сериозен проблем с контролирането на топката и заслужено инкасира ранен пробив. Седмият поставен продължи да показва завидна стабилното от дъното на корта, за да увеличи аванса си до 4:1 гейма. Тогава австралиецът най-после напомни за себе си започна да намира редовно страничните линии, като съвсем скоро имахме пълен паритета в резултата.

Оттам насетне Корда се завърна към нивото си от дебютните минути в срещата и дори надгради над него, а съперникът му нямаше с какво да се противопостави до самия край, което доведе до лесна победа за състезателя на домакините.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Титлата от Мелбърн е в миналото: Корда срази с лекота Кокинакис в Делрей Бийч Калоян Соколов
Теми:  
atp | делрей бийч | Обзори | себастиан корда | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook