Тийм бе на косъм от допускане на решителен сет, но се справи с Бублик в четири вълнуващи части

от в 15:20 на 30.05.2019
В
Доминик Тийм надделя над Александър Бублик в оспорвана среща, която със сигурност съвсем скоро ще иска да забрави. Австриецът бе по-стабилният все пак и след 6:3 6:7(6) 6:3 7:5 се класира за следващия кръг в Париж.

Напълно перфектен през първата част в игрови план, Тийм не допусна нито една непредизвикана грешка и благодарение на ранно натрупан пробив аванс успя да затвори частта. Това обаче стана едва с 6:3, въпреки чистата игра на австриеца, поради множеството печеливши удари на Бублик.



Във втората част Бублик срещна сериозни проблеми в откриващото си подаване и дори трябваше да отразява няколко брейкола, но в крайна сметка първият, взел чуждо подаване във втория сет, се оказа именно казахстанеца. По този начин той се оказа напред с брейк при 5:2, но авансът на Александър бе пропилян. Въпреки че в следващите няколко гейм видяхме и първите грешки на Доминик, австриецът навакса пасива си и се стигна до 6:6.

В тайбрека силите се размениха на няколко пъти, а от аванс за Бублик с 5:2 и два минибрейка се стигна до 6:5 за Тийм, като за това развитие допринесоха грешки за казахстанеца на мрежата. При 6:5 Александър все пак се задържа в резултата след мощен смач, а впоследствие двойна грешка при негов сетбол сложи край на този толкова необичаен сет.

В третата част и двамата изпуснаха по една възможност за брейк в началните фази на сета, а, бидейки относително несигурен, Тийм определено не заслужаваше да спечели частта по толкова категоричен начин. Все пак неговият успех в третия сет стана факт, след като няколко непредизвикани в комбинация с грешни решения на казахстанеца донесоха късен брейк в осмия гейм за австриеца.



Четвъртата част се разви почти аналогично на втория сет, като отново Бублик имаше в актива си преднина от 5:2, след като казахстанецът започна агресивно, а това влияеше по перфектен начин на разиграванията, в които Тийм беше доста по-пасивен. Александър дори имаше два сетбола пред себе си на сервиса на австрийския си съперник, но нервите изиграха роля и казахстанецът не взе повече точка в този гейм, като така той пропусна да се отчете с втори брейк и изравняване на сетовете. Това видимо даде сериозна доза смелост на Тийм и така австриецът най-после започна да прилича на себе си, а изпуснатите възможности повлияха значително на Бублик. По този начин, без дори да се играе тайбрек, след четири безответни гейма за фаворита срещата приключи.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм бе на косъм от допускане на решителен сет, но се справи с Бублик в четири вълнуващи части В

Коментари





Следвайте ни в Facebook