Тийм не срещна затруднения срещу Монфис, елиминирайки го в последователни сетове

от в 18:12 на 03.06.2019
В
Доминик Тийм изигра най-стабилния си мач на Ролан Гарос през тази година, като австриецът елиминира последния представител на домакините - Гаел Монфис, в три сета - 6:4 6:4 6:2, за един час и 48 минути на корта. На четвъртфинал в Париж Тийм ще се изправи срещу един измежду Хуан Мартин Дел Потро и Карен Хачанов.

Французинът започна мача неубедително, инкасирайки нулев брейк, след като той допусна две неточности от форхенд, както и две двойни грешки. Макар че Монфис спечели първата си точка в срещата в последвалия гейм, това не попречи на Тийм да затвърди пробива и да поведе с 2:0 гейма. Последваха нови две двойни грешки на французина, както и непредизвикана грешка от бекхенд, които дадоха нови три възможности за пробив на Тийм. От втория си брейкшанс австриецът обърна защитата в атака и след бляскав уинър от форхенд Доминик си издейства убедителното предимство от двоен пробив.



Скоро резултатът сочеше 4:0, когато Гаел спечели първия си гейм в двубоя. Това някак ,,отприщи" Монфис, който се освободи от напрежението, което го бе обзело в началото на срещата, като французинът съумя да върне единия пробив, при това на нула, а скоро да се доближи и максимално до Тийм за 5:4. В последвалото си критично подаване обаче австриецът бе непоколебим, печелейки сервис гейма си на нула, а с това - и повеждайки с 1:0 сета.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1135551782333997056

Втората част бе далеч по-оспорвана, като двамата тенисисти често сътворяваха великолепни разигравания, действително разгръщащи цялостната красота на тениса върху землените кортове. Монфис все пак печелеше подаванията си една идея по-лесно от своя съперник, но тази тенденция бе нарушена в самия край на сета при 4:4, когато изглеждаше, че отново ,,Ламонф" ще се поздрави с ново безметежно подаване, след като поведе с 30:0, но Тийм имаше други планове и след поредица от активни отигравания ,,Доминатора" нанесе решителен пробив. Впоследствие четвъртият поставен спечели сервис гейма си, при това на нула, за да се доближи само на сет от крайния успех в двубоя.

https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1135557780142723072

В третия сет Тийм си изгради преимущество от пробив от рано, след като австриецът реализира поредица от впечатляващи изпълнения, сред които и един хот-дог, превърнал се и в удара на деня. С течението на третата част Монфис изглеждаше все по-изнервен, тъй като француизнът усещаше как постепенно той изпуска контрола върху този мач. Доминик имаше възможността на няколко пъти да поведе с втори пробив при 3:1, но французинът реализира в тези моменти уинър от бекхенд по правата, намалявайки преднината на опонента си с един гейм.



Скоро Тийм обаче отново се откъсна в резултата, повеждайки с 4:2, когато той отново получи шансове да дублира брейка си аванс, като Монфис отново се бори, но в крайна сметка допусна и решителния пробив, а впоследствие австриецът спечели поредния си безметежен сервис гейм, приключвайки срещата в своя полза.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм не срещна затруднения срещу Монфис, елиминирайки го в последователни сетове В

Коментари





Следвайте ни в Facebook