Тийм осъществи обрат на старта на Ролан Гарос и удължи последния си танц в Париж!

от в 14:43 на 20.05.2024
Калоян Соколов

Доминик Тийм обяви, че се оттегля от професионалния тенис в края на настоящия сезон и единственото му желание беше да се сбогува с най-важните за него турнири. Ролан Гарос несъмнено попада в тази категория, имайки предвид, че австриецът е 2-кратен финалист във френската столица, но това не трогна по никакъв начин домаикините, които не му предоставиха "уайлд кард" за участие и той трябваше да започне своето участие от квалификациите.

Днес "последният танц" на австреиеца в Париж започна успешно , след като той осъществи обрат над италианеца Франко Агаменоне (световен номер 228) и се приближи на две крачки от класиране за същинския турнир - 3:6 6:3 6:2 за 2 часа и 18 минути игрово време. В следващия кръг бившият номер три ще има тежката задача да се изправи срещу талантливия младок Ото Виртанен, който вече спечели 2 Чаланджър титли през сезона и беше в основната на миналогодишното класиране на Финландия за 1/2-финалите на "Купа Дейвис".

Тийм беше посрещнат с бурни аплоддисменти на корт "Сюзан Ленглен", който за пръв път в историята е използван за квалификационни мачове. Австриецът в началото излъчваше сериозна неувереност, а това не беше изненадата с оглед на едва едната му победа в неговите последни 5 мача и множеството ранни отпадания на Чаланджър ниво. Агаменоне пък се възползва от проблемите на своя съперник и бързо се откъсна напред с 3:0 гейма.

Постепенно бившият финалист се отърси от нервното напрежение и това му помогна да реализира светкавичен рибрейк, само че някогашният номер 3 така и не можа да установи достатъчно постоянен ритъм в играта си и италианецът отново си върна предимството в резултата, а оттам насетне за Тийм нямаше връщане обратно в откриващия сет.

"Доминатора" нямаше никакво намерение да приключва толкова безславно последното си участие на Ролан Гарос и все по-често го виждахме да нанася своите мощни удари по линиите, като бекхенд правата му заработи безотказно. Италианецът отстъпваше все по-назад от основната линия и това даваше възможност на фаворита да го матира с отлично изпълнени къси топки, които бяха в основната на пробива за 4:2 в полза на Тийм, като точно този момент реши изхода на втората част и победителят щеше да се определи в трети решителен сет.

Там 17-кратният ATP шампион беше безпощаден още от старта, осигурявайки си аванс от два брейка и макар Агаменоне да се опита да се завърне в мача, то австриецът не го позволи и така си осигури поне още един в своята кариера на любимата си надпревара на червени кортове!

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тийм осъществи обрат на старта на Ролан Гарос и удължи последния си танц в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook