Тийм показа по-здрави нерви от Медведев и се класира за втори пореден финал от Шлема!

от в 06:40 на 12.09.2020
Константин Андреев
Доминик Тийм изигра невероятен мач и заслужено достигна до успех над Данийл Медведев с 6:2 7:6(6) 7:6(5). Мнозина определяха този сблъсък като финал преди финала, а двамата тенисисти оправдаха очакванията, показвайки феноменален тенис по време на тричасовата битка помежду им.



Двубоят започна с видимо предимство за Тийм, който печелеше с лекота подаванията си и същевременно притискаше Медведев от ретур. Руснакът поддаде в шестия гейм, когато не можа да реагира на дълбок бекхенд ретур от страна на съперника, което провокира негативните емоции в него и вторият поставен затвори частта със серия от четири поредни гейма.

https://twitter.com/usopen/status/1304580523126403073?s=19

Руснакът постепенно стабилизира представнето си, залагайки на добре изпитаните дълбоки топки в полето на съперника, както и на остри къси диагонали от форхенд. Миналогодишният финалист почти не допускаше непредизвикани грешки и водеше с пробив във втория сет през цялото време, ала допусна рибрейк, когато сервираше за изравняване на сетовете. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където Данийл пропусна сетбол, а редица лоши решения от негова страна доведоха до пълен обрат и австриецът вече бе само на сет от място в сблъсъка за титлата.

https://twitter.com/usopen/status/1304597613409435649?s=19

Събитията на корта до голяма степен се повториха в третата част, защото световният номер 5 отново имаше предимство до момента, в който подаваше, за да си гарантира намаляване на пасива до 1:2 в отделните сетове. Доминатора обаче отрази нова точка за спечелване на сета пред съперника си и се стигна до втори пореден решаващ гейм. В него двамата състезатели показаха тенис от най-висока проба и темпото на игра бе светкавично, само че бекхендът по правата на Тийм направи разликата, изстрелвайки го към победата.

https://twitter.com/usopen/status/1304617654481633280?s=19

За австриеца предстои среща със Саша Зверев, когото надигра по-рано през сезона в Мелбърн, а освен това е спечелил цели 7 от изиграните 9 мача между тях. За Доминик това ще е четвърти финал на Голям шлем, докато Зверев ще дебютира на такава сцена, а един от двамата ще се поздрави и с първа титла от най-престижната категория турнири.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм показа по-здрави нерви от Медведев и се класира за втори пореден финал от Шлема! Константин Андреев

Коментари





Следвайте ни в Facebook