Тийм показа солиден тенис и отстрани Фучович от надпреварата в Хамбург

от в 18:54 на 24.07.2019
В
Доминик Тийм записа поредния си солиден мач на землена настилка, отстранявайки Мартон Фучович от надпреварата в Хамбург. ,,Доминатора" стори това в последователни сетове за крайното 7:5 6:2, като на четвъртфинал в немския град той ще се изправи срещу Андрей Рубльов.

Двубоят започна с продължителни разигравания, като и двамата състезатели пропуснаха да осъществят ранен брейк. Все пак с напредването на резултата ставаше все по-осезаемо надмощието на австриеца, който в почти всеки гейм на ретур достигаше до възможност за пробив. Въпреки това Фувочич не допускаше да загуби сервис геймовете си и се задържаше успешно в резултата, запазвайки интригата в срещата.

https://twitter.com/doublefault28/status/1154054488992256000?s=20

При 6:5 обаче, сервирайки за вкарване на откриващата част в дълъг гейм, Мартон изостана с 0:40, като този път спасение за него нямаше, след като Тийм се възползва от втория си шанс, за да се откъсне в частите.

Разочарованието у Мартон ставаше все по-голямо, като унгарецът същевременно видимо бе и съвсем обезкуражен заради загубата на предишния сет, в който той действително беше играл на доста високо ниво. Макар че се отчете с ефектен ас при сервис отдолу, Фучович инкасира брейк още в първото си подаване, а впоследствие и още един такъв, за да може Доминик да поведе с 5:0 гейма.

https://twitter.com/doublefault28/status/1154053117979140097?s=20

Все пак 50-тият в световната ранглиста спечели ,,гейма на честта", но това бе всичко, което му бе позволено през тази част, тъй като Тийм бе безкомпромисен в последвалия си сервис гейм за успеха в срещата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм показа солиден тенис и отстрани Фучович от надпреварата в Хамбург В

Коментари





Следвайте ни в Facebook