Тийм си отмъсти на Циципас за загубата на миналогодишния финал в Лондон

от в 18:55 на 15.11.2020
Марк Хаджижеков

Финалистът в Лондон от 2019 г. - Доминик Тийм, си върна на Стефанос Циципас за поражението от него на заключителния мач през изминалата година, като днес третият поставен се наложи над младока след 7:6(5) 4:6 6:3. Това е пета победа на ,,Доминатора" в съперничеството му срещу гърка, а благодарение на днешния си успех световният номер три се изкачва на първото място в група ,,Лондон 2020"! 

Още в самото си начало двубоят блестеше с интензивни разигравания на изключително високо темпо, като и двамата тенисисти отказваха да отстъпват назад, опитвайки се да поемат контрол върху размените от основната линия. 

На старта защитаващият титлата си грък бе изправен пред редица премеждия, след като още във втория си сервис гейм световният номер шест трябваше да отразява възможности за пробив. Филето на мрежата обаче лиши Тийм от осъществяване на бляскав минаващ удар от бекхенд по правата, като впоследствие Стефанос се пребори за подаването си. 

При 3:3 Доминик отново достигна до брейкбол, но ,,елинът" за пореден път показа характер, спасявайки сервис гейма си от пробив, а в крайна сметка двамата трябваше да решат кой е по-добър в сета след изиграване на тайбрек. 

В него Стефанос реализира първи минипробив, за да поведе с 4:1, като не след дълго гъркът си изгради и аванс от 5:3 точки. Последва обаче страхотна изява от контраатака от страна на Тийм, който съкрати пасива си, а скоро и поведе с 6:5, издействайки си сетбол. 

В този момент Циципас вкара мощен първи начален удар, който австриецът едва върна в корта, но последва грешно решение от страна на миналогодишния шампион, който даде шанс на Тийм да се реабилитира. Третият в света не чакаше втора покана и след перфектно конструирана точка откриващата част, подобно на миналогодишния финал, отиде в неговата сметка. 

Сюжетът от заключителната среща в Лондон през 2019 г. се повтори и през втория сет, след като Циципас реализира ранен пробив, за да се поздрави с преимущество в частта. Макар че Тийм не инкасира втори брейк, младокът бе пределно уверен на начален удар до края на сета, вкарвайки двубоя в решаваща част. 

Разликата спрямо миналогодишния мач дойде в третия сет, когато не Циципас, ами Тийм потегли с аванс от пробив благодарение на серия от безупречни печеливши удари, като австриецът не след дълго затвърди брейка си, за да започне частта с убедителното преимущество от 3:0 гейма.

Все пак при 3:1 Циципас достигна до възможност за рибрейк, но безкомпромисна офанзива от страна на австриеца не позволи на световния номер шест да се завърне в резултата, като в крайна сметка Доминик спечели 11-минутния си сервис гейм, за да се откъсне отново напред в геймовете. 

До края на двубоя Тийм не срещна повече затруднения и след два безметежни сервис гейма финалистът от 2019 г. съумя да започне участието си на тазгодишната надпревара в Лондон с успех! 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм си отмъсти на Циципас за загубата на миналогодишния финал в Лондон Марк Хаджижеков
Теми:  
атр финали | доминик тийм | Лондон Мастърс | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook