Тийм след отпадането: Боли ме; мисля да се концентрирам върху Чаланджър Тура

от в 09:10 на 23.05.2022
Калоян Соколов

Доминик Тийм получи злощастна травма по време на състезанието в Майорка през миналия сезон, когато удари лошо китката на играещата си ръка и това доведе до 9-месечно отсъствие за него от кортовете. Австриецът обаче преодоля тези трудни мигове и преди няколко седмици се завърне отново в професионалния тенис. За негово съжаление, то изявите му оттогава не са никак бляскави и вчера той записа седмата си поредна загуба, отстъпвайки от боливиеца Уго Делиен в откриващия кръг на Ролан Гарос. Впоследствие бившият номер 3 говори за трудностите да покаже отново резултатите, на които е способен, а ето и точно какво сподели Тийм в последвалата с пресконференция:

"Беше много лош мач, но вече няма какво да направя. Знаех, че ще бъде трудно, защото всички в Тура играят на много високо ниво в момента и нищо изненадващо не се е случило. Боли ме, имайки предвид колко усилено работя, само че ще трябва да преглътна разочарованието. Ударите ми просто не са достатъчни силни. Първият ми сервис не е толкова остър, колкото беше преди контузията, а също така нерядко вземам глупави решения на корта. Чувствам се добре от физическа и психологическа гледна точка, ала нещата не са наред с играта ми. Тренировъчният ми процес протича нормално и там се справям отлично от форхенд страната, докато в мачовете допускам множество грешки от този удари, тъй като съм повлиян от напрежението.

Тъжно е да участваш в даден турнир и просто да знаеш, че нещата не са наред и нямаш шансове да го спечелиш. Трябва да минат още няколко месеца и чак тогава бих могъл да си кажа, че отново съм готов да побеждавам тези момчета. Вероятно сега ще продължа с изяви на Чаланджър турнири, за да запиша така нужната ми първа победа след завръщането" - завърши бившият шампион от US Open.

Източник: Firstsportz

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм след отпадането: Боли ме; мисля да се концентрирам върху Чаланджър Тура Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | интервюта | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook