Тийм срещна трудности, но не допусна изненада; Щруф бе прекалено добър за Шаповалов

от в 02:35 на 28.05.2019
В
Доминик Тийм срещна известни трудности в откриващия си мач на Откритото първенство на Франция, като миналогодишният финалист се наложи над играещия с ,,уайлдкард" - Томи Пол, след 6:4 4:6 7:6(5) 6:2 в качествен сблъсък за малко над два часа и половина игра. Така Тийм, който е сочен за един от тазгодишните фаворити на Ролан Гарос, продължава във втори кръг, където той ще срещне Александър Бублик, отстранил Рудолф Мьолекер със 7:5 6:7(4) 6:1 7:6(2).

В първия сет американецът не само че издържаше на темпото на съперника си, ами не рядко и изненадващо надиграваше четвъртия поставен. Двамата тенисисти често навлизаха в продължителни разигравания, но при 5:4 в полза на Тийм ръката на Томи се скова и той инкасира пробив, с което първият сет отиде на сметката на фаворита в мача.

https://twitter.com/doublefault28/status/1133075838969294848

Все пак Пол запази интензитета си и през втората част, като в ,,Тилдъновия гейм" той нанесе решаващ пробив, който му позволи да изравни сетовете в двубоя. В третия Тийм отново бе изправен пред точка за пробив при 3:3, но този път до такъв не се стигна, а двамата бяха уверени на начален удар, затова и тайбрек трябваше да определи изхода на третия сет.

https://twitter.com/TennisChannel/status/1133080175367794689

В него Пол започна ударно, повеждайки с 4:0, но тогава Тийм се позова на опита си, докато американецът започна да допуска серия от фрапиращи грешки. Така ,,Доминатора" отново демонстрира силната си психика и до края на дългия гейм отпусна едва една точка на своя опонент. В четвъртия сет 22-годишния американец, който видимо бе съкрушен от загубата на тайбрека, бе сразен от съперника си, който бързо ,,надуши кръвта" и се възползва по най-добрия начин от създалата се ситуация, давайки два гейма на играещия с ,,уайлдкард" тенисист до края на двубоя.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1133071238123986945

Ян-Ленард Щруф пък затвърди силната си форма. Германецът надделя над 24-тия в света канадец - Денис Шаповалов, в три сета за крайното 7:6(1) 6:3 6:4. Във втори кръг Щруф ще се изправи срещу Раду Албот, който днес се справи със съпротивата на Тенис Сандгрен след 7:6(3) 7:6(1) 3:6 6:1.



В първия сет Шаповалов започна ударно, повеждайки с 3:0, като младият левичар разчиташе на експлозивния си тенис, за когото германецът не намираше отговор в началните минути на срещата. Тази типична експлозивност у представянето на Шаповалов обаче се оказа нож с две остриета, защото канадецът от впечатляващи уинъри започна да допуска поредица от неточности заради които резултатът скоро бе изравнен за 3:3. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Щруф бе прекалено добър, давайки едва една точка на младия си противник.



Във втория сет двамата бяха далеч по-убедителни от линията за начален удар, но при 4:3 немецът се сдоби с точка за пробив, като 45-тият в света се нуждаеше само от една единствена такава, за да пробие Шаповалов, а скоро - и да поведе с 2:0 сета. В третия двамата си размениха по един ранен брейк, а в ,,Тилдъновия гейм" Ян-Ленард отново спечели гейм на ретур, което бе абсолютно достатъчно за германеца, за да може той да се поздрави с успеха в този двубой.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм срещна трудности, но не допусна изненада; Щруф бе прекалено добър за Шаповалов В

Коментари





Следвайте ни в Facebook