Тийм: Трябва да жертвам един от турнирите от Шлема

от в 11:47 на 08.07.2020
Димитър Беловски

Доминик Тийм заяви, че ще играе само на един турнир от Шлема.

Както е известно поради пандемията от коронавирус програмата на ATP и WTA доста се обърка. „Ролан Гарос“ беше преместен за дните между 27 септември и 11 октомври. Проблемът, обаче, е, че US Open ще се проведе между 31 август и 13 септември, тоест само 2 седмици преди „Ролан Гарос“.

Това притеснява доста тенисистите и най-вероятно по-голямата част от тях ще предпочетат да играят на само на един от двата турнира. Подобна е и ситуацията със световния №3 Доминик Тийм.

„Хубаво е, че „Ролан Гарос“ ще се проведе. Без значение дали през май или октомври. Единственият проблем е, че има само две седмици между US Open и „Ролан Гарос – ще бъде почти невъзможно да се представиш добре и на двата“, каза австриецът пред TT.

„Ако се представя добре на US Open, на „Ролан Гарос“ ще ми бъде много трудно. Ще трябва да жертвам един от двата турнира, така стоят нещата за момента“, заяви Тийм.

Беноа Пер скоро също заяви, че най-вероятно няма да участва и на двата Шлема. Французинът би предпочел да играе на турнирите в Европа. Основната причина е, че коронавирусът все още засяга силно Щатите. Пер също така сподели, че ако трябва да се спазва карантина след US Open, това би означавало, че тенисистите ще трябва да жертват Рим и Мадрид.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Тийм: Трябва да жертвам един от турнирите от Шлема Димитър Беловски
Теми:  
us open | беноа пер | доминик тийм | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook