Тийм записа рутинна победа и са класира за третия кръг на Ролан Гарос

от в 17:46 на 30.09.2020
Димитър Беловски

Доминик Тийм вече е в трети кръг на Ролан Гарос. Австриецът записа категорична трисетова победа над Джак Сок с 6:1, 6:3, 7:6(6) и по този начин се класира за третия кръг на надпреварата.

Тийм беше почти безпогрешен в първия сет. Той стартира с пробив, а малко по-късно реализира още два пробива за 4:1 и 6:1, с което нямаше проблеми да спечели сета.

Втория сет започна доста по-оспорвано, след като двамата тенисисти размениха няколко гейма. Тийм обаче методично притискаше опонента си и го проби при 5:3, а след това спечели сета с третия се сетбол.

Тийм реализира брейк за 2:1 в третата част, но Сок веднага направи рибрейк, с което върна интригата в двубоя. За да направи мача още по-интересен американецът достигна до нова точка за пробив в следващия гейм на австриеца, с което резултатът щеше да стане 2:4, ако се беше справил. Но Тийм не се подаде на напрежението и успя да спечели гейма си за 3:3. Пропуснал да реализира пробив, Сок се пречупи и световният №3 успя да го пробие за 4:3. Но австрийският тенисист не се възползва добре от възможността и последва ново изравняване на резултата. Така малко по-късно се достигна до тайбрек, в който Сок пропиля три поредни сетбола и шампионът от US Open спечели мача.

В следващия кръг Тийм ще срещне Каспър Рууд или друг американец в лицето на Томи Пол.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм записа рутинна победа и са класира за третия кръг на Ролан Гарос Димитър Беловски
Теми:  
джак сок | доминик тийм | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook