Точката на сезона: Циципас взриви трибуните с изпълнение в стил "Бекер"

от в 10:43 на 16.04.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас се въвлече в невероятна драма по време на вчерашния си четвъртфинален двубой от Мастърса в Монте Карло срещу Диего Шварцман и беше на косъм от това да допусне немислим обрат. Гъркът играеше превъзходен тенис в началото на среща, като доминираше изцяло над своя съперник и на бърза ръка си осигури аванс от 6:2 5:2. Световният номер пет обаче беше пробит на нула, когато сервираше за победата, а впоследствие загуби цели шест поредни точки в тайбрека и сетовете бяха изравнени.

Пропадането на спря дотук за миналогодишния шампион, който се оказа догонващ с 0:4 в решителната част, а нервите вече го бяха завладели изцяло. Тогава изведнъж обаче Циципас намери вдъхновение за победа и осъществи немислимото, печелейки последните шест гейма, за да запише един от най-впечатляващите си успехи през настоящия сезон.

Особено впечатляващо пък беше отиграването, с което Стефанос достигна до своя мачбол и спокойно бихме могли да го наредим сред едно от най-добрите за 2022-ра. Това е така, защото балканецът съумя да достигне наглед неспасяем минаващ удар на своя съперник, хвърляйки се самоотвержено на земята, като неговият плонж се оказа сполучлив и последвалото воле се превърна в печеливша точка, което накара трибуните да избухнат и едва ли ще е пресилено, ако кажем как дори Борис Бекер би завидял на показаните акробатични умения от страна на третия поставен в схемата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Точката на сезона: Циципас взриви трибуните с изпълнение в стил "Бекер" Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | видео | диего шварцман | любопитно | монте карло | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook