Toчката на турнира: Невероятната защита на Григор Димитров, която го изведе до мачбол (видео)

от в 00:12 на 27.05.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров изкова един от най-значимите обрати през своята кариера, за да се класира на финала в Женева. Българинът изоставаше с 3:6 2:4, но се вдъхнови от успеха си в предишния мач срещу Кристофър О'Конъл, когато навакса сходен пасив и съумя да направи същото в двубоя си с Тейлър Фриц.

Родният ни представител играеше фантастичен тенис от средата на втората част до края на сблъсъка и можеше спокойно да избегне изиграването на решителен тайбрек, но допусна три двойни грешки, след като беше повел с пробив и победителят трябваше да бъде определен в дълъг 13-ти гейм.

Там нашият сънародник първоначално изоставаше с 1:2, само че оттам насетне спечели всички останали разигравания и не остави съмнение в превъзходството си по време на тайбрека. Особено ценна беше точката, с която Димитров си осигури четири мачбола, защото беше извоювана по невероятен начин и до голяма степен именно тя пречупи съпротивата на световния номер девет.

Самата размяна протече с отчетливо предимство на Фриц, който навлезе навътре в пределите на корта и нанесе серия от мощни форхенди, само че Гришо имаше отговор за всяко едно агресивно продължение на опонента си, а накрая неутрализира опитите на втория поставен да завърши в близост до мрежата и контрира с дланов удар в опразнения корт, а Фриц се беше свлякъл на земята и гледаше случващото се с невярващ поглед.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Toчката на турнира: Невероятната защита на Григор Димитров, която го изведе до мачбол (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | григор димитров | женева | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook