Точно 3 години по-късно: Ник Кирьос отново е шампион в ATP Тура на сингъл!

от в 00:52 на 08.08.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос не беше печелил ATP трофей, откакто триумфира на турнира във Вашингтон през 2019-та година, а историята се повтори три години по-късно и днес бившият номер 13 се превърна в шампион на състезанието за втори път в кариерата си. Австралиецът показваше вдъхновен тенис през цялата седмица, като не допусна нито един пробив в шестте си мача и днес не остави никакво съмнение в превъзходството си над Йошихито Нишиока. Японецът победи четири поставени по пътя си към дебютния си финал на ниво ATP 500, но днес приказката му намери своя завършек и подгласникът от Уимбълдън се наложи с 6:4 6:3. Успехът пък ще изстреля Ник с 26 позиции напред в световната ранглиста и той от утре ще заема 37-мо място в класацията.

Кирьос изглеждаше максимално концентриран в началните минути и не се притесняваше да влиза в дълги разигравания със своя съперник, където показваше завидно търпение и заслужено стигна до пробив още в откриващия сервис гейм на азиатеца. Впоследствие бившият шампион пласира три аса, за да затвърди взетото предимство. Оттам насетне канберецът наблягаше главно на изявите си на собствено подаване и не се влагаше особено при изявите си на ретур. Нишиока пък се отърси от слабия старт и имаше възможност за рибрейк, ала фаворитът прибегна до прийома сервис-мрежа, като спечели точката с помощта на безкомпромисно високо воле от форхенд. Този момент до голяма степен се оказа решаващ за изхода на първия сет, защото канберецът не допусна повече колебания и направи сериозна крачка към спечелването на трофея.

Втората част имаше абсолютно идентични откриващи мигове, тъй като Кирьос отново проби веднага. Видимо 96-ият в света беше изморен от тежките битки в предишните кръгове и това се отрази пагубно на неговото движение по корта. Така 170-сантиметровият състезател беше лишен от основната си силна страна, докато австралиецът удряше топката със завидна мощ и заслужено реализира още един брейк, с който сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Точно 3 години по-късно: Ник Кирьос отново е шампион в ATP Тура на сингъл! Калоян Соколов
Теми:  
atp | вашингтон | йошихито нишиока | Ник Кирьос | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook