"Той е готов да спечели титла от Шлема": Треньорът на Синер го спрегна за "мейджър" трофей

от в 12:36 на 31.12.2023
Кристиан Русинов

Треньорът на Яник Синър Дарън Кейхил вярва, че италианецът е готов да спечели голяма титла още на откритото първенство на Австралия през 2024 г.

Бившият тенисист, който стигна до номер 22 в света, продължи като треньор, след като се оттегли през 1995 г., наставлявайки играчи като Лейтън Хюит, Андре Агаси, Анди Мъри и Симона Халеп. Кейхил се присъедини към екипа на Синер през 2022 г.

В интервю за италианското издание Кориере Дела Сера Кейхил изрази увереност в способността на своя възпитаник да спечели турнир от Големия шлем.

Кейхил сподели, че Синер е работил основно върху физиката си. Добре е известно, че италианецът страдаше от немалко контузии, които му попречиха да бъде по-постоянен. 

„Той е готов да спечели мейджър, още в Австралия. Физиката на Яник е приоритет. Сега той се доверява много повече на тялото си, изпитва по-малко болка, познава се по-добре“, каза Кейхил.

Яник Синер е планирал да започне своя сезон 2024 на Аустрелиън опън, като ще пропусне всички турнири преди това, подобно на Карлос Алкараз и Даниил Медведев.

2023-та бе изключително успешна за южнотиролеца. Той започна годината си с достигане до четвъртия кръг на АО 2023, като загуби от Стефанос Циципас в изтощителен 5-сетов мач. След това той спечели седмата си титла от АТР на Монпелие Оупън.

Световният номер 4 достигна финал на турнира в Ротердам и полуфинал в Индиън Уелс. На Маями Оупън италианецът стигна до финала, побеждавайки Алкараз на полуфиналите. На финала той загуби от Даниил Медведев.

Безспорно обаче върхът на Синер през годината бе достигнат, когато той спечели първата си титла от сериите Мастърс 1000 на откритото първенство на Канада. След това италианецът победи Данил Медведев на финала в Пекин и спечели титлата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Той е готов да спечели титла от Шлема": Треньорът на Синер го спрегна за "мейджър" трофей Кристиан Русинов
Теми:  
яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook