Токио: Световният номер 190 срази Алиасим; Монфис отново разочарва

от в 11:23 на 25.07.2021
Диана Андреева

Без да вземе нито сет, Феликс-Оже Алиасим напусна Олимпийските игри в Токио. Канадецът отстъпи на Люк Парсел след 6:4 7:6(2) и ще му се наложи да изчака още поне три години, в случай, че иска да сбъдне детската си мечта и да извоюва медал от надпреварата. Макар и да бе сочен за абсолютен фаворит в двубоя, Алиасим изобщо не игра на нужното високо ниво и класира своя противник към следващия етап от турнира.

Нито един елемент от играта на Алиасим днес не беше в кондиция. Феликс допускаше грешки както от дъното на корта, така и на сервис, а това е и причината без да оказва каквато и да е съпротива, той да напусна надпреварата. В следващия етап от турнира световният номер 190 очаква победител измежду Факундо Багнис и Доминик Кьопфер.
Неочаквано поражение допусна и Гаел Монфис.

Французинът, който преди по-малко от една седмица сключи брак с друга топ състезателка, а именно Елина Свитолина. Монфис отстъпи в три сета на Иля Ивашка - 6:4 4:6 7:5 и напусна още на старта надпреварата в Токио. Следващият противник на Ивашка е Михаил Кукушкин, с когото до момента са се срещали само един път.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Токио: Световният номер 190 срази Алиасим; Монфис отново разочарва Диана Андреева
Теми:  
гаел монфис | олимпийски игри | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook