Томлянович: Много съжалявам, защото обичам Серина; няма да е същото без нея

от в 14:46 на 03.09.2022
Мирела Николова

По-рано днес Серина Уилямс изигра последния мач в своята знаменита кариера, след като Айла Томлянович сложи край на нейния "Последен танц" в третия кръг на US Open. Легендарната американка приключи своя професионален път с над тричасова ожесточена битка, в която се бори до последната секунда, засвидетелствайки за пореден път своя непримирим шампионски дух, превърнал я в най-великата тенисистка в историята. Първата, която отдаде заслужена почит на 23-кратната шампионка от Шлема, бе именно Томлянович, заявявайки следното:

"Наистина съжалявам, защото обичам Серина също толкова, колкото и всички вие", започна австралийката, обръщайки се към 30-хилядната публика по трибуните. "Това, което е направила за мен, за спорта, е невероятно. Никога не съм си помисляла, че един ден ще имам шанса да играя срещу нея в последния ѝ мач в кариерата.

Това е сюрреалистичен момент за мен. Смятах, че ще ме победи. Напрежението не беше върху мен. Тя е Серина. До последно знаех, че тя е в отлична позиция да спечели. Дори когато изоставаше с 1:5. Не знаех колко мачбола ще са ми необходими, за да затворя двубоя, но точно това за пореден път показва колко е борбена. Тя е най-великата за всички времена, точка.

Загубих втория сет, въпреки че не направих толкова много грешки. Тя просто игра страхотно. Не можех да си позволя никакво отпускане. Знаех, че дори секунда загуба на концентрация щеше да ми коства третия сет.

Мисля, че тя е въплъщение на това, че нито една мечта не е прекалено голяма. Без значение откъде идваш, без значение от обстоятелствата, ти можеш да постигнеш всичко, ако вярваш в себе си, ако обичаш това, което правиш, и ако имаш подкрепата на хората около себе си. Несъмнено ще ми липсва на корта. Няма да е същото без нея", завърши речта си Томлянович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томлянович: Много съжалявам, защото обичам Серина; няма да е същото без нея Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | айла томлянович | интервю | любопитно | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook