Томова изигра един равностоен сет с бивша номер 7, но не стигна до сензация в Маями

от в 21:45 на 23.03.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова се възползва отлично от възможността да попадне като "щастлива губеща" в основната схема на турнира в Маями, след като в откриващия кръг отстрани словачка Анна-Каролина Шмиедлова и по този начин записа дебютен успех през своята кариера на престижното състезание от категория WTA 1000. В следващия етап пък първата ни ракета при дамите трябваше да се изправи срещу местната любимка Даниел Колинс. В крайна сметката бивша финалистка от Аустрелиън Оупън оправда ролята си на фаворитка в срещата и съумя да преодолее съпротивата на Томова със 7:6(3) 6:2, за да се класира на 1/16-финалите, където вероятно ще премери сили със световната номер три - Джесика Пегула.

Началото беше значително по-добро за поставената под номер 30, която веднага осъществи пробив в подаването на Вики и скоро имаше аванс от 3:0 гейма. Постепенно Томова повиши равнището си на игра и печелеше голямо количество дългите разигравания, възползвайки се от грешките на своята съперничка.

Все пак Колинс поддържаше до последно преднината си и имаше два поредни сетбола в деветия гейм, ала прибърза с опитите си за завършваш удар и нашата сънародничка стигна до рибрейк в последния възможен момент. Възходът на българката не спря дотук и тя имаше реална възможност да се откъсне напред с пробив за 6:5, само че Колинс заличи пасив от 15:40 и двете скоро влязоха в тайбрек. Там родната ни представителка първа поведе с мини брейк, но оттам насетне спечели само още една точка и тази толкова оспорва част беше спечелена от американката.

По-високоранкираната състезателки потегли на светкавични обороти във втория сет и отново се осигури комфортния аванс от 3:0. Вики не се предаде и побърза да се разпише в резултата, което обаче беше последната по-позитивна проява за нея в хода на мача, защото нейната опонентка беше безупречна през следващите минути и отпусна само още един гейм на нашето момиче до края на сблъсъка.

Все пак Вики може да бъде изключително доволно от представянето си в Маями и заслужено ще заема рекордно класиране при следващото обновяване на световната класация, заемайки място в топ 85.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова изигра един равностоен сет с бивша номер 7, но не стигна до сензация в Маями Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория томова | Даниел Колинс | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook