Томова реализира впечатляващ обрат, за да се класира на 1/2-финал във Валенсия

от в 18:54 на 17.09.2021
Диана Андреева

Виктория Томова се класира за 1/2-финалите на ITF турнира на клей кортове във Валенсия, след като отстрани с 6:2 4:6 7:5 Ирина Мария Бара. Първата ни ракета осъществи знаменит обрат, като спаси мачбол и в крайна сметка реализира дебютната си победа над румънката в трите им мача досега.

Томова излезе уверено напред в общия резултат, но впоследствие допусна решаващ пробив си при 4:4, след който румънката взе своето подаване и затвори частта, възвърайщи равенството. 

Третият сет започна наистина неприятно за Виктория и тя изостана с 1:5 гейма. Бара сервираше за спечелването на срещата и дори достигна до три мачбола. Томова обаче отрази тези възможности, а след това проби за 2:5. В следващите минути софиянката продължи да играе все по-добре и започна да топи преднината на противничката, а след това и поведе с 6:5 гейма.

При този резултат румънката поиска медицински таймаут, но след няколко минути все пак двете се завърнаха на корта. Томова сервираше за победата и без нито капка колебание затвори мача, а с това и намери място на полуфиналите. Там тя ще срещне победителката от мача между Екатерине Горгодзе и Далма Галфи.

 

Източник: БФТ


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова реализира впечатляващ обрат, за да се класира на 1/2-финал във Валенсия Диана Андреева
Теми:  
ITF | Български тенис | виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook