Томова се отказа срещу рускиня и приключи участието си в Сен-Мало

от в 20:03 на 06.05.2021
Петър Томов

Втората ракета на България Виктория Томова се отказа по време на мача си с рускинята Варвара Грачева при 4:6 5:5 във втория кръг на надпреварата от категория WTA 125 в Сен-Мало, като причините за отказването й остават неясни. Софиянката премина през квалификациите, а впоследствие отстрани световната №90 Кристина Макхейл на старта на надпреварата, с което си гарантира скок с няколко позиции в ранглистата и по всяка вероятност ще запише рекордно класиране в понеделник.

Самата среща протече доста равностойно като българката на два пъти наваксваше изоставане от пробив в първата част преди при 4:5 да загуби подаването си, с което първият сет отиде на сметката на рускинята. Вики взе медицински таймаут на почивката между сетовете, след която пауза заигра по-агресивно и успя да спечели подаването на противничката си за 2:1. Сервиращите записаха няколко убедителни геймове на сметката си преди да се стигне до десетия гейм, в който българката сервираше за частта. Грачева се възползва от моментен спад в играта на Томова и успя да й спечели подаването, след което Вики взе решение да преустанови участието си в срещата.

Ако всичко със здравословното състояние на втората ни ракета е наред, на нея й предстои участие в квалификациите на турнира от категория WTA 250 в Белград преди да се впусне в квалификациите на втория Мейджър за годината - Ролан Гарос. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова се отказа срещу рускиня и приключи участието си в Сен-Мало Петър Томов
Теми:  
wta | варвара грачева | виктория томова | сен мало

Коментари





Следвайте ни в Facebook