Томова се възползва от втория си шанс и започна в Белград с безапелационна победа!

от в 13:12 на 18.05.2021
Мирела Николова

Втората ракета на България при дамите Виктория Томова откри участието си на WTA 250 турнира в Белград с категорична победа в последователни сетове - 6:2 6:3, над 16-годишната сръбкиня Лола Радивоевич, за която това бе едва първа поява на надпревара от подобен ранг. Въпреки че допусна загуба в пресявките, българката получи шанс да влезе в основната схема като "щастлива губеща" и вече е във втори кръг, където ще срещне друга тийнейджърка в лицето на Лейла Ани Фернандес.

В дебютните минути на двубоя нашата представителка бе видимо по-добрата от двете на корта, което й позволи да постави ударно начало на двубоя, откъсвайки се в резултата с аванс от 2 пробива и 4:0. Това се оказа напълно достатъчно за Вики, която не допусна нито момент на колебание на начален удар до края на частта и безпроблемно я затвори в своя полза.

Вторият сет също протече под контрола на софиянката, тъй като нашето момиче отново реализира ранен пробив, дал ѝ преднина от 3:1. Макар да претърпя моментен спад в нивото си в средата на частта, довел до изравняване на геймовете, Томова не загуби по-нататъшния си фокус върху събитията на корта и осъществи нови 2 пробива, след които се поздрави с крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова се възползва от втория си шанс и започна в Белград с безапелационна победа! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | белград | виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook