Томова: Сервисът на Сакари направи разликата; целя се в директно участие на US Open

от в 11:01 на 30.06.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова доказа, че притежава нужните умения, за да направи своя дебют в топ 100, след като намери място във втория кръг на Уимбълдън и направи равностоен мач със световната номер пет Мария Сакари, но все пак фаворитката се оказа по-силна в края на всеки един от двата сета и се класира напред. Впоследствие първата ни ракета даде кратко интервю за Eurosport, а ето какви бяха нейните отговори:

Днес срещна много трудна съперничка. Какво според теб направи разликата?

- Сакари сервираше много добре и мисля, че това направи голямата разлика в двубоя. Мачът беше оспорван, но тя използваше отлично началния си удар във важните моменти и беше много трудно да посрещам през повечето време.

Какво можеше да направиш различно, за да се справиш с нея?

- Можех да се представя по-успешно на ретур, само че вече споменах колко силно сервираше Мария. Тя непрекъснато намираше линиите и често рискуваше при изпълнението на второто си подаване. Мисля, че миксирах играта добре, но може би трябваше да действам по-агресивно, когато имах възможност да го сторя.

Какво ти предстои след Уимбълдън?

- Ще играя на турнир от категория WTA 125 в Бощад, а след това ще взема участие на WTA 250 надпреварата в Будапеща. В момента съм много близо до основната схема на US Open, така че ще дам всичко от себе си да се представя силно през тези две седмици. Налагало ми се е да преминавам множество пъти през кваификациите в Големия шлем и е много трудно да влезеш в състезанието с мисълта, че ти трябват цели три победи, за да влезеш в същинския турнир. Конкуренцията в пресявките е много силна и се надявам да постигна целта си през идните две седмици.

 

 

 


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Томова: Сервисът на Сакари направи разликата; целя се в директно участие на US Open Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | интервюта | уимбълдън 2022

Коментари

Следвайте ни в Facebook