Томова започва участието си в Чарлстън срещу финалистката от тазседмичния турнир

от в 11:43 на 11.04.2021
Диана Андреева

Изминалата седмица бе най-успешнота за Виктория Томова в нейната кариера. Втората ракета на страната ни достигна до 1/2-финал на WTA 250 турнир в Богота, но отстъпи в последователни сетове на Тамара Зиданшек - 6:3 7:5. Благодарение на убедителното си представяне, Вики ще се изкачи до 126-та позиция в WTA ранглистата, а от утре започва участие в друга надпревара от най-високо ниво, а именно Чарлстън 2. Българката попадна в основната схема след серия от отказвания, включително и на Цветана Пиронкова, но жребият й отреди доста трудни опоненти още на старта. 

Първото препятствие по пътя на българката е Данка Ковинич, която по-късно през деня ще се изправи срещу Виктория Кудерметова в спор за титлата на първия турнир в Чарлстън. Това ще бъде пети двубой между Томова и Ковинич, като при успех Вики ще срещне участващата с "уайлдкард" Коко Вандервеге или Лорън Дейвис - американката, отстранила София Кенин във втори кръг на Volvo Car Open. В половината на Томова е първата поставена Онс Жабер, която безспорно е в най-благоприятната четвърт - в първи кръг я очаква Стефани Вьогеле, а при победа ще срещне квалификантка. 

Водачка на долната маст от схемата е Магда Линет, която открива кампанията си срещу Мария Камила Осорио Серано, а на 1/4-финалите може да срещне Айла Томлянович или една от най-обещаващите представителки на следващото поколение при дамите - Клара Таусън. Пълният жребий можете да видите тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова започва участието си в Чарлстън срещу финалистката от тазседмичния турнир Диана Андреева
Теми:  
виктория томова | тенис бг виктория томова | тенис турнир в чарлстън | томова | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook